Hlavní navigace

VMware View 3

5. 12. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost VMware uvedla na trh nové, podstatně modernizované řešení pro virtualizaci koncových zařízení VMware View 3.

Společnost VMware uvedla na trh nové, podstatně modernizované řešení pro virtualizaci koncových zařízení VMware View 3, které umožňuje oddělit software a data osobního počítače od konkrétního fyzického zařízení a umístění. VMware View 3 tak vytváří personalizovaný pohled na uživatelovu pracovní plochu, aplikace a data – tzv. „myView“ - který je prostřednictvím zabezpečeného přístupu k dispozici kdykoli a téměř na jakémkoli zařízení. Tisíce „otisků“ virtuálních počítačů jsou uloženy v datových centrech využívajících špičkovou virtualizační a řídící platformu VMware Infrastructure 3 a řešení VMware View 3 umožňuje IT oddělením spravovat tyto desktopy jednoduše, bezpečně a s podstatně nižšími náklady než dříve.

VMware View 3 naplňuje principy iniciativy společnosti VMware vClient, která byla ohlášena v září 2008 na konferenci VMworld a která si klade za cíl vyřešit tzv. „desktopové dilema“. Prezident a generální ředitel VMware Paul Maritz jej popsal jako rozhodování firem o tom, zda svým zaměstnancům přidělí „tlusté“ nebo „tenké“ klienty. Tlustí klienti, neboli plně vybavené osobní počítače poskytují zaměstnancům široký výběr aplikací v jejich vlastním prostředí, ale jsou noční můrou IT správců, neboť tisíce distribuovaných aplikací je nutné individuálně nastavovat, aktualizovat, záplatovat a zabezpečovat. Tencí klienti jsou levnější, bezpečnější a jejich správa je levnější, ale tradičně neposkytují tak bohatou škálu aplikací, pružnost a kompatibilitu jako tlustí klienti.

VMware View 3 nabízí řešení tohoto dilematu a kombinuje výhody obou přístupů: s bohatě vybaveným a personalizovaným virtuálním desktopem může uživatel pracovat prakticky na jakémkoli zařízení („tlustém“ i „tenkém“), správa a zabezpečení koncových zařízení je zároveň velmi snadná. Virtuální desktopy jsou přitom uloženy v datovém centru.

Produkty VMware View 3 jsou k dispozici ve dvou edicích:

  • VMware View 3, Enterprise Edition: obsahuje VMware Infrastructure Enterprise Edition a VMware View Manager 3, velmi pružný server pro řízení desktopů, který umožňuje IT správcům rychlou distribuci softwaru a stálou kontrolu nad činností uživatelů.
  • VMware View 3, Premier Edition: obsahuje VMware Infrastructure Enterprise Edition, VMware View Manager 3 a VMware ThinApp, které slouží přímé virtualizaci aplikací bez prostřednictví „agentů“, a VMware View Composer, nový produkt, který umožňuje IT oddělením vytvářet virtuální desktopy prostřednictvím jednoho image, zvyšuje rychlost aktualizace desktopů a pomáhá snižovat nároky na úložné kapacity.

Autor článku