Hlavní navigace

Twitter přidává tlačítko rychlého odeslání zprávy pro soukromé sdílení příspěvků

13. 4. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © hackerkuper - Fotolia.com
Twitter chce být zaujmout jako platforma pro přímou komunikaci, usnadňuje zasílání tweetů v soukromé konverzaci.

Twitter vždy byl svojí povahou spíše veřejné fórum. Nyní chce zaujmout i jako zprostředkovatel soukromých konverzací.

Před několika dny začal Twitter zavádět nové tlačítko Message, které se zobrazuje pod každým příspěvkem v časové ose uživatele, vedle ikon Retweet a srdce. Stisk tlačítka Message vyvolá přímou zprávu pro sdílení daného příspěvku soukromě s jiným uživatelem Twitteru. Nová funkce bude k dispozici uživatelům systémů iOS a Android po aktualizaci aplikace Twitter.

Podle produktového manažera Twitteru, Somase Thyagaraji, firma zavedením nové funkce reaguje na požadavky uživatelů a aktuální trend, kdy počet přímých zpráv na Twitteru v uplynulém roce vzrostl  o 60 % a jen ve druhé polovině roku se počet příspěvků sdílených soukromě pomocí přímých zpráv ztrojnásobil.

Thyagaraja na firemním blogu napsal: „Zaznamenali jsme značný zájem o soukromé sdílení a mnoho uživatelů nám psalo, že by bylo jednoduší tweety sdílet přímou zprávou. Nyní tedy můžete jednoduše sdílet obsah ze své časové osy přímo v soukromých konverzacích.“

Twitter v posledním roce vytrvale zaváděl nové funkce, které posilují jeho přitažlivost jako platformy pro přímou komunikaci. V srpnu umožnil zasílat přímé zprávy podstatně delší než 140 znaků. Následovala podpora pro vkládání obrázků ve formátu GIF a emotikonů a posléze i možnost zasílat soukromé skupinové zprávy.

Je poněkud překvapující, že ve vytrvalém proudu inovací na tuto funkci nepřišla řada dříve. Tlačítko pro zaslání zprávy není nepodobné soukromému sdílení fotografií na Instagramu, které přibylo v září. Podobně je možné sdílet instagramovou fotografii v soukromém vlákně.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?