Hlavní navigace

Trend Micro ohlašuje Email Encryption Solution Portfolio

3. 7. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Trend Micro ohlásila svůj vstup na trh řešení pro šifrování e-mailů a uvedla software Trend Micro Email Encryption Client 5.0 a e-mailové šifrování pro InterScan Messaging Hosted Security (IMHS).

Trend Micro ohlásila svůj vstup na trh řešení pro šifrování e-mailů a uvedla software Trend Micro Email Encryption Client 5.0 a e-mailové šifrování pro InterScan Messaging Hosted Security (IMHS).

Toto řešení umožňuje malým, středním i velkým podnikům šifrovat e-mailovou komunikaci na jakoukoli platnou e-mailovou adresu bez předběžné registrace příjemce nebo toho, že by byla zapotřebí správa certifikátů. To usnadňuje příjemci zašifrovaného e-mailu zprávu otevřít.

Na e-mailech je postaven současné podnikání, ale e-mail je ze své podstaty nebezpečný. E-mail je obvykle přenášen jako čistý text po nešifrovaných komunikačních cestách a jeho cesta internetem od odesílatele k příjemci může být velmi riskantní. Podniky potřebují e-maily šifrovat pro zajištění soukromí své interní a externí komunikace, aby vyhověly nárokům na soulad s legislativou a regulacím (jako je HIPAA, SOX, GLBA, PCI nebo UK Data Protection Act) a chránily své intelektuální vlastnictví.

První řešení Trend Micro pro šifrování e-mailů je postaveno na technologii firmy Identum, kterou Trend Micro získala v lednu 2008. Řešení je integrováno s IMHS, poskytuje automatizované šifrování e-mailů filtrovaných hostovaným řešením pro zabezpečení e-mailů. Trend Micro také nabízí zásuvný softwarový modul Trend Micro Email Encryption Client 5.0, který podporuje rozšířené e-mailové klienty a umožňuje „výkonným uživatelům“, kteří vyžadují maximální bezpečnost, šifrování od jednoho desktopu ke druhému. Tato hostovaná a klientská šifrovací řešení se dají kombinovat tak, aby poskytovala kompletní šifrovací funkce včetně šifrování podle daných politik na perimetru. Výsledkem je automatizované šifrování určitých typů obsahu a šifrování pro daného uživatele založené na klientu umožňující chránit obsah určitých e-mailů.

Řešení Trend Micro pro šifrování e-mailů umožňuje správu klíčů pro šifrování v prostředí internetu, která odstraňuje nároky na servery pro správu klíčů a administraci s ní spojenou. Vzhledem k tomu, že šifrování podle identity nevyžaduje žádné certifikáty, zákazníci se nemusí trápit se správou certifikátů, která často znehodnocuje technologii KPI.

„Podniky vyžadují řešení pro bezpečné šifrování e-mailů, které zajistí jejich soukromí a pomůže jim uvést svou komunikaci do souladu s legislativou,“ říká Punit Minocha, viceprezident Trend Micro pro vývoj podnikových řešení. „Jsme potěšeni tím, že můžeme našim zákazníkům nabídnout bezpečí a snadné použití technologie Identity-Based Encryption spolu s naší internetovou správou klíčů. Toto první řešení od Trend Micro je solidním základem budoucích rozšířených nabídek šifrovacích technologií.“

Trend Micro Email Encryption Client 5.0 podporuje oblíbené e-mailové klienty jako je Microsoft Outlook a Microsoft Outlook Express. E-mail může být zašifrován a odšifrován pomocí Trend Micro Email Encryption Client nebo mohou příjemci využít samostatně dodávanou prohlížečovou čtečku, kterou si mohou lokálně šifrovaný mail prohlédnout.

Autor článku