Hlavní navigace

„Sets“ ve Windows 10 umožní otevření aplikací v prohlížeči

9. 5. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Jestliže jste si mysleli, že panely najdete pouze ve webových prohlížečích a vybraných textových editorech, jste na omylu.

Vývojářská konference Microsoftu s názvem Build 2018 stále běží, přesto už na ní už americký výrobce stihl uvést řadu nových funkcí, a to jak pro vývojáře, tak pro běžné uživatele Windows 10.

Jednou z těchto funkcí budou tzv. „Sets.“ V podstatě jde o jiný název pro panely, ovšem tentokrát pro všechny aplikace ve Windows 10 – pokud tak například budete projíždět Twitterem nebo Facebookem a dozvíte se tam informaci o nějakém chystaném večírku či koncertu, můžete si v novém panelu prohlížeče otevřít třeba poznámkový blok a danou informaci si tam rychle zaznamenat.

To zní dobře, ne? Ale pozor, je tu jeden háček. Sets totiž zpočátku budou k dispozici pouze pro ty, kteří používají prohlížeč Edge od Microsoftu. Což sice dává smysl právě z hlediska redmondského giganta, ale nejspíš to zklame ty, kteří raději dávají přednost Chromu, Firefoxu, Opeře či jiným alternativám.

Každopádně je tu ještě jedna výhoda, kterou „sety“ přinášejí, a to možnost obnovení skupin panelů, které jste měli otevřené dříve, ve chvíli, kdy si zapnete počítač třeba druhý den. Díky tomu by kontinuita vaší práce mohla dosáhnout nové úrovně.

Kromě toho budou uživatelé schopni synchronizovat a obnovovat skupiny aplikací na různých mobilních i desktopových zařízeních díky integraci nástroje Microsoft Timelines (Časová osa). Zatím není jasné, kdy budou sety k dispozici pro běžné uživatele, ale lidé zařazení do programu Windows Insider už k funkci nějakou dobu přístup mají, takže je možné, že se objeví v příští velké aktualizaci Windows 10.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?