Hlavní navigace

Roadmapa pro Edge odhaluje požadavky uživatelů i nedokončenou práci (1)

28. 2. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © Torbz - Fotolia.com
Mezi dalšími vylepšeními má Microsoft v plánu uvést dvě synchronizační funkce, včetně takové funkce, která propojí doplňky prohlížeče mezi jednotlivými kopiemi Edge na různých zařízeních. Komentáře uživatelů však odrážejí frustraci nad tím, jaké funkce jim v Edge na Chromiu doposud chybí.

Nejnovější roadmapa Microsoftu pro jeho prohlížeč Edge naznačuje, kdy se vývojáři vypořádají s některými z mnoha zatím nenaprogramovaných funkcí, ale většina z nich se bohužel zatím stále nachází ve fázi plánování nebo dokonce úvodních diskusí, a uživatelé tak zůstávají v nejistotě ohledně toho, kdy budou jejich kýžené funkcionality implementovány.

V běžných případech obnovuje Microsoft tzv. „Feedback Summary“, tedy souhrn zpětné vazby, pro Edge jednou týdně, kdy zveřejní soupis chystaných funkcí, které dosáhly milníku „Naplánováno“ a také toho, kdy – respektive v kterém měsíci – se každá z nich údajně dostane do prohlížeče.

Zpětnou vazbu získává redmondský gigant od účastníků preview programu Microsoft Edge Insider, ve kterém – stejně jako u jeho ekvivalentu pro Windows – uživatele žádá, aby testovali rané verze softwaru.

Prioritou cestovní mapy Edge je dvojice záležitostí okolo synchronizace, přičemž obě dvě jsou „naplánovány na únor“. Účelem jedné je čištění dosavadních problémů, včetně duplicitních záložek (které jsou v Edge dodnes nazývány slovem „Oblíbené“ či „Favorites“, stejně jako v dobách největší slávy prastarého Internet Exploreru); ta druhá pak umožní synchronizaci doplňků prohlížeče mezi jednotlivými kopiemi Edge na různých zařízeních.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?