Hlavní navigace

Řešení Fujitsu Siemens a Software602 pro podporu pracovníků v terénu

31. 3. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnosti Software602 a Fujitsu Siemens Computers se dohodly na spolupráci v oblasti řešení pro sběr dat v terénu.

Společnosti Software602 a Fujitsu Siemens Computers se dohodly na spolupráci v oblasti řešení pro sběr dat v terénu.

Spojení přenosných počítačů od Fujitsu Siemens Computers řady STYLISTIC a vybraných typů notebooků LIFEBOOK a inteligentních formulářů 602XML bude již k dispozici policistům a lékařům. Později se předpokládá nasazení v dalších odvětvích, jako jsou například marketingové výzkumy, prodej nebo inspekce technických zařízení.

Pracovník v terénu má ve svém přenosném zařízení s bezdotykovou obrazovkou k dispozici inteligentní formulář, do kterého zadává data o svých zjištěních nebo jednáních, která absolvuje. Formulář jej provádí vyplněním, automaticky doplňuje některá pole a provádí logickou kontrolu. Uživatel může k těmto formulářům přidávat digitální fotografie a další přílohy. Zadané údaje jsou přenášeny do centrální databáze buď okamžitě nebo dávkově – tedy po obnovení připojení k internetu. Data přitom proudí oboustranně – to znamená, že pokud například lékař zadá jméno pacienta, jsou do některých kolonek formuláře automaticky doplněny údaje o výsledcích předchozích vyšetření, jež jsou v centrální databázi uloženy.

Využití tohoto společného řešení není v zásadě závislé na tom, jaké informační systémy organizace využívá. Využitý formát XML je totiž natolik univerzální, že může komunikovat prakticky s jakoukoliv aplikací či platformou.

Řešení spojuje dvě technologie, z nichž každá představuje špičku ve svém oboru. Počítače Fujitsu Siemens Computers řad STYLISTIC a LIFEBOOK vynikají zejména nízkou váhou, spolehlivostí a výkonem. Inteligentní formuláře 602XML představují odvětvový standard pro nahrazování papírových dotazníků a výkazů. Mezi jejich výhodami je jednoduchost a možnost velmi rychlého nasazení.

„Inteligentní formuláře 602XML jsou přesně tím, co uživatelům umožní těžit z technologických předností našich počítačů. Snadno se s nimi zachází a mohou být začleněny do prakticky jakékoliv IT architektury. První výsledky ukazují, že uživatelé toto řešení vítají a že elektronické formuláře instalované v lehkých počítačích s naší značkou se stávají vítanou náhradou papírových dokumentů,“ prohlásil marketingový manažer Fujitsu Siemens Computers Ing. Jan Maňas.

Obchodní ředitel Software602 Ing. Pavel Nemrava k tomu doplnil: „Inteligentní formuláře poskytují uživatelům v terénu v zásadě tutéž službu co v kancelářích. Zbavují je povinnosti vytvářet papírový dokument a později jej přepisovat, zbavují je i povinnosti vyplňovat několikrát tytéž údaje do různých aplikací, usnadňují vytváření složitějších dokumentů. Pro ty, kdo s takto sebranými daty pracují, to zase znamená soubory s minimem chyb. K tomu, aby se takové řešení dostalo i k uživatelům v terénu, je pochopitelně zapotřebí odpovídajícího hardware, což bezpečně splňují lehké a výkonné mobilní zařízení Fujitsu Siemens Computers.“

Autor článku