Hlavní navigace

Progresivní výrobce podnikající v odvětví kovovýroby si vybral podnikové aplikace od QAD

29. 10. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost Kovop vyrábí na Zlínsku kovové konstrukce pro stavebnictví, vzduchotechnické lišty a rohovníky, žaluziové sítě pro kombajny, zpracovává plech ohýbáním, stříháním a řezáním, například plazmovým obloukem nebo kyslíkovým hořákem. ...

Společnost Kovop vyrábí na Zlínsku kovové konstrukce pro stavebnictví, vzduchotechnické lišty a rohovníky, žaluziové sítě pro kombajny, zpracovává plech ohýbáním, stříháním a řezáním, například plazmovým obloukem nebo kyslíkovým hořákem. Stávající informační systém, který Kovop používal, přestal vyhovovat stále narůstajícímu počtu zakázek a souvisejícím činnostem. Proto vedení společnosti rozhodlo o jeho generační výměně a v červenci Kovop vyhlásil veřejnou obchodní soutěž na dodání ERP systému včetně potřebného hardware. Veřejná soutěž byla fundovaně zadaná se záměrem čerpat dotace z fondů EU programu ICT s náročně formulovanými kritérii pro systém i dodavatele. Obchodní soutěže se zúčastnila celá řada dodavatelů podnikových systémů. Vítězem byla vyhlášena Minerva Česká republika s ERP systémem QAD Enterprise Applications, která nejlépe splňovala kritéria ve všech směrech zadání.

Minerva ČR v pozici systémového integrátora zajišťuje komplexní dodávku softwarových produktů a HW prvků včetně služeb. ERP systém bude řídit a kontrolovat činnosti ve všech částech podniku (výroba, distribuce a finance), personální oblast bude využívat moduly Řízení lidských zdrojů, Mzdy a Docházka. V celé výrobě a distribuci bude zavedena evidence zboží a materiálu čárovými kódy, vybudována radiofrekvenční síť a dodány čtečky čárových kódů. Ve výrobě Minerva zavede okamžitou vizualizaci hlášené práce s vazbou na systém, pomocí kterého budou moci vedoucí operativně řídit výrobu. Zaměstnanci Kovopu budou komunikovat se svými odběrateli díky EDI.

Projekt počítá s budoucím rozšířením v dalších etapách, které mohou zahrnovat zavedení CAD systému pro návrh a design nových výrobků a pokročilých metod plánování (APS).
Společnost MINERVA je výhradním poskytovatelem podnikových aplikací firmy QAD v ČR a SR a působí také jako distributor QAD ve východní Evropě.

Autor článku