Hlavní navigace

Případová studie 2024 – přehled soutěžících

3. 9. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Prohlédněte si přihlášené případovky do naší pravidelné soutěže.

Už po devatenácté přinášíme soutěž CIO BW Případová studie 2024. Každá z přihlášených studií pojednává o zajímavých a netradičních projektech, které tuzemští lídři v ICT branži uskutečnili v poslední době.

Dovolte, abych připomněl, že CIO Business World Případová studie je nejen prezentací úspěšných projektů, ale také soutěží. Stalo se již zvykem, že hodnocení všech přihlášených případových studií se ujme odborná porota složená z profesionálů oborových sdružení ICT Unie a CACIO, zkušených akademiků z prestižních technologických fakult a také profesionálních ICT manažerů.

Každý člen komise pak v rámci pěti různých kritérií přidělí jednotlivým případovým studiím bodové ohodnocení. S celkovými výsledky hodnocení vás seznámíme v listopadovém vydání magazínu CIO Business World.

Příjemné a poučné čtení!

eDoCat jednoduše vyřeší komplexní potřeby nadnárodní firmy

AXA Partners, přední pojišťovna působící v CEE regionu, se rozhodla pro radikální změnu ve způsobu správy svých dokumentů. Hlavním cílem bylo přizpůsobit se novým trendům moderního pracovního prostředí, zvýšit efektivitu procesů, ale také zjednodušit komunikaci mezi mezinárodními pobočkami a zvýšit disciplínu. 

Pro tento účel zvolila systém eDoCat od společnosti Onlio, který navíc sliboval markantní zvýšení bezpečnosti dokumentů.

Dodavatel: Onlio

Zákazník: Axa Partners

Případová studie ke stažení: Jednoduše vyřeší komplexní potřeby nadnárodní firmy

Spokojenější zákazníci pro síť drogerií Rossmann

Hlavním požadavkem společnosti Rossmann bylo zlepšit zákaznickou zkušenost nakupujících. To se týká hlavně rozlehlejších prodejen a prodejen se samoobslužnými pokladnami, kde je důležité, aby zaměstnanci mohli zákazníkovi co nejrychleji pomoci s jakýmkoliv problémem. 

Dalším požadavkem bylo zefektivnění práce zaměstnanců, jejich lepší spolupráce a vzájemná komunikace.

Dodavatel: Joyce

Zákazník: Rossmann

Případová studie ke stažení: Spokojenější zákazníci pro síť drogerií Rossmann

CEITEC VUT využívá nový Multi-GPU systém pro pokročilé aplikace strojového učení

Superpočítače NVIDIA DGX, dodané společností M Computers, pomáhají vědcům z CEITEC VUT v Brně zpracovávat data z výrobních strojů a robotů v reálném čase. K dispozici budou i pro malé a střední podniky pro testování jejich AI aplikací.

Dodavatel: M Computers

Zákazník: CEITEC VUT

Případová studie ke stažení: CEITEC VUT využívá nový Multi-GPU systém pro pokročilé aplikace strojového učení

Unikom zálohuje a chrání svá data a infrastrukturu s Acronis Cyber Protect Cloud

Společnost UNIKOM Kutná Hora je podnikem působícím v oblasti středočeského kraje a v rámci své IT infrastruktury provozuje 12 serverů a 150 stanic. Vzhledem k šíři podnikání využívá celou řadu systémů jako např. vlastní interně vyvinutý administrativní systém, skladový systém, dealerské systémy a v cloudu provozovaný Navision. 

V rámci svých řešení pracuje UNIKOM s množstvím kritických dat, jejichž případná nedostupnost by mohla mít okamžité nepříjemné následky – zejména pro provoz autosalonu, který by nemohl přijímat žádné zakázky. Zároveň jako jedna z větších firem spadá UNIKOM mezi společnosti, které budou muset splňovat nároky směrnice NIS-2, a to jak díky obratu, tak z pozice velkoobchodního dodavatele. 

Společnost se proto rozhodla pro řešení Acronis Cyber Protect Cloud, s pomocí jejíhož balíčku Advanced Backup zálohuje veškerá data firmy na serverových zařízení do zabezpečeného cloudu.

Dodavatel: Zebra Systems

Zákazník: Unikom

Případová studie ke stažení: UNIKOM ZÁLOHUJE A CHRÁNÍ SVÁ DATA A INFRASTRUKTURU S ACRONIS CYBER PROTECT CLOUD