Hlavní navigace

Páteřní síť EMC Connectrix DCX PRO

28. 3. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Historicky první řadič s technologií Fibre Channel s rychlostí 8 Gb/s Fibre – nejvyšší úrovně šířky pásma a škálování, ideální pro virtualizované infrastruktury.

Společnost EMC představila Connectrix ED-DCX-B, první řadič (director) s rychlostí 8 Gb/s (gigabitů za sekundu) využívající technologie Fibre Channel. Tento přírůstek do rodiny Connectrix nabízí dvojnásobnou rychlost oproti stávajícím řadičům a čtyřikrát větší agregovanou šířku pásma. Software umožňuje konsolidaci virtuálních a fyzických serverů a úložných oblastí ve velkém měřítku. Dále pak umožňuje zapojení více protokolů, a lze jej snadněji spravovat, čímž se výrazně snižují operační a kapitálové náklady.

Connectrix ED-DCX-B je založený na OEM technologii společnosti Brocade a spojuje bezprecedentní možnost škálování a šířku pásmu s vedoucími inovacemi v oblasti využití energie a hustotě portů. Brocade DCX je nová třída v oblasti síťové infrastruktury a serverů, jako je jádrová platforma pro architekturu Data Center Fabric (DCF). Architektura DCF zahrnuje mnohočetné protokoly datových úložišť mezi aplikacemi a datovými úložišti, spojuje virtuální servery a pooly datových úložišť, podporuje síťování napříč většími vzdálenostmi a poskytuje konektivitu pro počítače typu mainframe. DCX se stane platformou budoucí možnosti síťování, protože poskytuje služby technologie Fibre Channel s rychlostí 8 Gb/s pro datová centra a také dodatečné specializované služby pro aplikace fabric a datových center.

Connectrix ED-DCX-B je navržen tak, aby dodával ty nejvyšší úrovně škálování a výkonu a zároveň měl co nejmenší spotřebu energie. Nabízí celkovou šířku pásma 6,5 Tb/s (terabitů za sekundu) a může být nakonfigurován na podporu připojení pomocí technologie Fibre Channel s rychlostí 2, 4, a 8 Gb/s, aby mohl připojit stovky aplikací, konsolidovat rozsáhlá škálovaná prostředí VMware a aby mohl sloužit jako hlavní páteřní síť pro podnikové sítě typu SAN. Connectrix ED-DCX-B také poskytuje podporu pro různé protokoly, čímž umožňuje další konsolidaci napříč většími vzdálenostmi a v heterogenním serverovém prostředí.

Zařízení nabízí různorodé možnosti pro proprojení jednotlivých datových úložišť typu blade. Blade propojené technologií Fibre Channel s rychlostí 8 Gb/s Fibre Channel jsou k dispozici ve variantách s 16, 32 a 48 porty pro maximální konfiguraci s až 384 porty v jednotlivé doméně. Navíc nové propojení typu inter-chassis (ICL) mohou být konfigurovány k vzájemnému propojení dvou šasi Connectrix ED-DCX-B při zachování předních portů. Tato propojení využívají měděné kabely, aby propojily jádrové blady jednotlivých řadičů, aniž by bylo třeba propojovat kombinovat domény.

“Rodina řadičů a přepínačů EMC Connectrix nabízí zákazníkům velký výběr, ověřenou interoperabilitu, centralizovanou správu a tu nejlepší péči o zákazníky v celém odvětví,“ řekla Barbara Robidoux, viceprezidentka EMC pro marketing produktů datových úložišť. “Nová páteřní síť Connectrix ED-DCX-B se ideálně hodí pro podnikové zákazníky, kteří hledají ty nejvyšší úrovně výkonu, dostupnosti a spolehlivosti. Tato platforma je navržená tak, aby splňovala současné požadavky a aby ji bylo možné snadno rozšiřovat s ohledem na budoucí požadavky SAN.”

Connectrix ED-DCX-B nabízí nejen vyšší úrovně výkonu a škálovatelnosti, ale několik zásadních nových funkcí, které zdokonalují konsolidaci, správu fabric a bezpečnost. Tyto funkce zahrnují služby adaptivní spolupráce (Adaptive Networking Services), aby bylo zaručeno optimalizované chování fabric a štědrá šířka pásma pro zásadní aplikace, nativní interoperabilitu s přepínači a řadiči Connectrix M-series a Admin Domains, aby se upravil a segregoval přístup ke sdíleným zdrojům fabric.

Autor článku