Hlavní navigace

Oracle Application Express verze 3.1

13. 5. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost Oracle oznámila všeobecnou dostupnost nástroje Oracle Application Express Release 3.1, který obsahuje řadu nových funkcí a vylepšení.

Společnost Oracle oznámila všeobecnou dostupnost nástroje Oracle Application Express Release 3.1, který obsahuje řadu nových funkcí a vylepšení.

Mezi jinými například:

  • Interaktivní region sestav – inovativní technologie, která umožňuje koncovým uživatelům snadné přizpůsobení sestav, což v praxi znamená úsporu času a práce potřebné k vývoji a bohatší funkčnost aplikací.
  • Deklarativní podpora objektů BLOB – umožňuje deklarativně načítat soubory prostřednictvím formulářů a stahovat je nebo zobrazovat pomocí sestav. Zobrazení a stahování velkých binárních objektů (BLOB) lze také definovat pomocí PL/SQL.
  • Vylepšená podpora tisku – dotazy sestav nyní podporují několik sestav v jediném dokumentu a umožňují kombinovat sestavy a tabulky na základě různých dotazů. Výstupní formát může být dynamicky nastaven v okamžiku spuštění a dokumenty mohou být buď stahovány do klientského počítače, nebo zobrazovány v okně prohlížeče.

Nová verze nástroje Oracle Application Express také podporuje jednoduché a snadno použitelné hotové aplikace, které si mohou zájemci stáhnout z Oracle Technology Network (OTN). Tyto bezplatné, plně funkční aplikace Oracle Application Express lze snadno přizpůsobit, nasadit a sdílet v organizaci, což vývojářům usnadní vývoj jednoduchých webových aplikací. Tyto aplikace jsou k dispozici na webu: http://www.oracle.com/technology/products/database/application_express/packaged_apps/packaged_apps.html

Pomocí webového prohlížeče a jen s omezenými programátorskými zkušenostmi mohou vývojáři s Oracle Application Express vytvářet a nasazovat profesionální aplikace. Nástroj Oracle Application Express je integrován se všemi edicemi Oracle Database 11g a Oracle Database 10g.

Oracle Application Express Release 3.1 je všeobecně k dispozici a zákazníci si jej mohou stáhnout z webu OTN: http://www.oracle.com/technology/products/database/application_express/download.html.

Produkt je k dispozici na řadě platforem včetně Linuxu, Windows, Mac OS X, Solarisu, HP-UX a dalších. Tento nástroj je zdarma integrován ve všech edicích Oracle Database 11g, Oracle Database 10g a Oracle9i Database Release 2.

Autor článku