Hlavní navigace

Novell rozšiřuje funkce svých řešení pro správu identit a zabezpečení

11. 4. 2008
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

V reakci na poptávku zákazníků po dokonale integrované infrastruktuře identit a zabezpečení oznámila společnost Novell, že se sedm nových výrobců připojilo k jejímu ekosystému technologií pro správu identit a zabezpečení.

V reakci na poptávku zákazníků po dokonale integrované infrastruktuře identit a zabezpečení oznámila společnost Novell, že se sedm nových výrobců připojilo k jejímu ekosystému technologií pro správu identit a zabezpečení.

Současné podniky čelí tomu, jak se chránit před rostoucími bezpečnostními hrozbami a splnit požadavky platných předpisů v komplexním a heterogenním prostředí IT. Díky spolupráci s těmito dodavateli pomůže Novell zákazníkům ekonomicky výhodně posílit zabezpečení a optimalizovat jejich infrastrukturu identit poskytováním širšího spektra řešení.

Produkty nových partnerů v kombinaci s produkty Novellu pro správu identit a zabezpečení umožní podnikům ještě lépe řešit podnikatelské výzvy.

„Trh správy identit a zabezpečení nadále rychle roste, a to jak v nabídce řešení, tak v nárocích zákazníků,“ řekl Gerry Gebel, viceprezident a ředitel služeb Burton Group. „Distribuované obchodní modely, pracovní síly a aplikace, které nejsou podporovány heterogenními technologiemi, vyžadují flexibilní řešení, jež poskytnou zákazníkům okamžitou hodnotu. Těmto požadavkům nemůže vyhovět žádný samostatný dodavatel, a proto je důležité mít živý ekosystém partnerů a implementačních specialistů.“

Jako noví partneři Novellu pro řešení správy identit a zabezpečení byly díky své odbornosti v určitých bezpečnostních technologiích vybrány společnosti Aveksa, Blackbird Group, Eurekify, Layer 7 Technologies, LogLogic, Quest Software a SailPoint Technologies. Tito dodavatelé rozšiřují partnerský ekosystém Novellu mimo globální strategické aliance se společnostmi jako Honeywell, Microsoft nebo SAP a mimo program PartnerNet se stovkami nezávislých dodavatelů softwaru a hardwaru. Spolupráce s těmito dodavateli technologií je dalším příkladem toho, jak Novell prostřednictvím svého infrastrukturního softwaru a partnerství harmonicky integruje smíšená prostředí IT a umožňuje lidem a technologiím spolupracovat jako jediný celek.

„Novell je odhodlán rozšiřovat svůj partnerský ekosystém, aby pomáhal zákazníkům řešit praktické výzvy, s nimiž se potýkají,“ řekl Jim Ebzery, senior viceprezident produktů pro správu identit a zabezpečení ve společnosti Novell. „Přírůstek sedmi nových partnerů vítáme, neboť doplní naši schopnost dodávat nejlepší a nejkomplexnější portfolio řešení pro řízení přístupu, správu identit a prokazování shody s předpisy.“

Noví partneři Novellu mají produkt nebo oblast odbornosti, jež dobře zapadá do portfolia řešení Novellu pro správu identit a zabezpečení. Zákazníci také ocení integrovanou technickou podporu – bez ohledu na to, který dodavatel je kontaktován, jsou problémy zákazníků sledovány a řešeny buď Novellem, nebo příslušným technologickým partnerem.

  • Aveksa: Poskytuje lepší řídící funkce pro správu rolí a také vyhodnocování a certifikaci přístupových oprávnění v podniku. Doplňuje produkty Novell Identity Manager a Novell Sentinel.
  • Blackbird Group: Posiluje zálohovací a obnovovací funkce nástrojů Novell Identity Manager a Novell eDirectory.
  • Eurekify: Poskytuje zdokonalené funkce správy oprávnění, rolí a zásad pro Novell Identity Manager Roles Based Provisioning Module.
  • Layer 7 Technologies: Rozšiřuje dosah nástroje Novell Access Manager o funkce pro zabezpečení a správu webových služeb.
  • LogLogic: Poskytuje celopodnikovou správu protokolů událostí a analytické funkce, jež doplňují Novell Sentinel a Novell Identity Manager o historii aktivit uživatelů, dlouhodobé uchovávání protokolu, forenzní revize a vyhledávací funkce.
  • Quest Software: Rozšiřuje dosah nástroje Novell Identity Manager o funkce pro správu uživatelů, oprávnění a ověřování v systémech Linux a UNIX pomocí služby Microsoft Active Directory.
  • SailPoint Technologies: Poskytuje služby certifikace přístupu, vynucování zásad a správy rizik spojených s identitami, jež doplňují Novell Identity Manager a Novell Sentinel.

„V době čím dál přísnějších předpisů a eskalujících bezpečnostních hrozeb si společnosti nemohou dovolit luxus roztříštěného přístupu k zabezpečení,“ řekl Dominique Levin, výkonný viceprezident marketingu, produktů a rozvoje byznysu společnosti LogLogic. „Správa přístupu k identitám je pro ochranu před interními hrozbami nezbytností, avšak celý problém řízení IT a shody je velice široký. Funkce nástrojů LogLogic pro správu protokolů událostí prostřednictvím tohoto partnerství obohatí nabídku Novellu pro správu identit a zabezpečení a přidají zákazníkům další kvádr do jejich pevnosti podnikového zabezpečení.“

Autor článku