Hlavní navigace

Nové technologie od Xeroxu

16. 5. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost Xerox se svými výzkumnými partnery představila v centru Palo Alto Research Centre (PARC) různé projekty, na kterých pracuje a které sahají od tvorby inteligentních dokumentů až k čistých technologiím a biolékařství.

Společnost Xerox se svými výzkumnými partnery představila v centru Palo Alto Research Centre (PARC) různé projekty, na kterých pracuje a které sahají od tvorby inteligentních dokumentů až k čistých technologiím a biolékařství.

„Naším cílem je přinášet inovace, které řeší každodenní problémy našich zákazníků, a současně pracujeme na vizionářských technologiích pro blízkou i vzdálenou budoucnost,“ říká Sophie Vandebroek, technologická ředitelka společnosti Xerox a prezidentka divize Xerox Innovation Group. „Technologie se dotýkají našich životů mnoha způsoby a jsou základem pro globální udržitelný rozvoj. Vědci a inženýři v Xeroxu čerpají inspiraci z toho, jak významný vliv má jejich práce na naše zákazníky, na naši firmu a na společnost. ”

Letošního setkání „Inside Innovation at Xerox“, které se konalo ve výzkumném středisku PARC, se účastnili vědci z výzkumných středisek v New Yorku, v Torontu, ve Francii, v Palo Altu a v Oregonu a současně z partnerských laboratoří společnost Fuji Xerox z Tokia a ze softwarové společnosti XMPie z Izraele. Došlo zde k představení 10 nových technologií:

• Čisté technologie – Vědci ze střediska PARC navrhli zdokonalené solární kolektory a inovativní vodní filtrační systém, které jsou součástí komplexního portfolia projektů v oblasti čistých technologií a mohou být pro životní prostředí tak revoluční, jako byly novinky z PARCu pro pracoviště.
• Biolékařství – výzkum vzácných buněk. PARC pracuje na inovacích v biologii a zdravotnictví, které zahrnují výzkum vzácných rakovinných buněk a jejich molekulárních charakteristik, což napomáhá vývoji účinných terapií.
• Zelenější plasty – Aby se snížilo množství elektronického odpadu vyvinuli vědci z Fuji Xerox plast z biomasy, který je zčásti vyroben z kukuřičných stonků.
• Samomazací a opakovaně použitelný papír. Vědci z Xeroxu vynalezli způsob dočasného tisku, takže potištěný papír lze používat opětovně.
• Zdokonalení tiskových hlav. Xerox neustále pracuje na vylepšení své technologie tuhého inkoustu a soustředí se na zdokonalení tiskových hlav.
• Intelligent redaction (inteligentní redigování). Vědci z Xeroxu a ze střediska PARC vyvíjejí jednodušší způsoby přístupu a třídění obsahu ve velkém množství dokumentů, které mohou nebo nemohou být viděny, tištěny nebo kopírovány.
• Třídění nové generace. Xerox byl první, kdo vytvořil systém třídění digitálních snímků. Nyní lze průběžně označovat text i obrázky, což umožňuje efektivnější třídění online i papírových dokumentů.
• Přístup k dokumentům. V americké laboratoři Fuji Xerox řeší vědci problematiku jednoduchého přístupu k dokumentům na zařízeních s malým displejem, jako jsou mobilní telefony.
• Personalizované komunikační technologie. Středisko XMPie vyvinulo unikátní technologii, která spojuje data a snímky a vytváří personalizovanou komunikaci.
• Nové dimenze dokumentů. Vědci v Xeroxu vyvíjejí vícerozměrné technologie, jako např. fotografie s roletovou nabídkou, které rozšiřují možnosti tiskových řešení a výrobních metod.

Projekty ukazují zaměření společnosti Xerox vytvořit inteligentnější a jednodušší dokumenty a s nimi spojené procesy.

V loňském roce získal Xerox v USA 584 patentů. Společně s Fuji Xerox je Xerox majitelem asi 8 600 aktivních amerických patentů a i nadále každoročně investuje 1,4 miliardy USD do výzkumu a vývoje.

Autor článku