;
Hlavní navigace

Nová softwarová i hardwarová řešení Microsoftu cílí na oblast vzdělání (1)

30. 1. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Microsoft se znovu snaží dobýt vzdělávací trh novými funkcemi v aplikaci Teams, které mají nalákat učitele, a novým hardwarem, kterým chce ze škol dostat Chromebooky.

K novým funkcím oznámeným na konferenci vzdělávacích technologií Bett 2019 v Londýně patří integrace Teams se studentskými informačními systémy a možnost známkování školních prací na mobilních zařízeních. Kromě toho Microsoft odhalil několik cenově dostupných laptopů a dva hybridní modely s Windows 10, kterými chce konkurovat Chromebookům od Googlu.

Dva měsíce po uvedení Teams v roce 2017 začal Microsoft aplikaci pro spolupráci přizpůsobovat využití ve vzdělávacím sektoru, a zpřístupnil ji jako součást předplatného Office 365 Education.

Co se týče vzdělání, vnímá Microsoft tři základní scénáře spolupráce v Teams.

Prvním z nich je interakce mezi učiteli a studenty, kteří mohou Teams využívat pro sdílení materiálů z předmětů, jakož i k šíření, sbírání a známkování zadání. Druhým je komunikace mezi učiteli/zaměstnanci školy a úřady.

Tím třetím je spolupráce učitelů samotných, tvrdí Justin Chando, hlavní produktový manažer pro vzdělání v Microsoftu. Spoluprací mohou učitelé teoreticky efektivněji ovlivnit produktivitu a výsledky studentů.

Podle Chanda je klíčovým cílem Teams v oblasti vzdělání nabídnout učitelům nástroje pro komunikaci a nalezení „nejlepší praxe,“ jakož i sdílení zdrojů a plány hodin.

K funkcím, které byly do Teams přidány, patří integrace se studentskými infomačními systémy; Chando to přirovnává k ERP systému pro školy s různými daty od docházky přes finance až po známkování.

Díky funkci Grade Sync (synchronizace známek) mohou uživatelé automaticky odesílat známky z funkce „úkoly“ v rámci Teams na studentký informační systém, což podle Chanda omezí zdvojení činností.

Další funkcionalitou je mobilní známkování, které nyní uživatelům umožňuje známkovat zadání z Teams přímo ze smartphonů a tabletů za pomoci mobilní aplikace.

ICTS24

Kromě toho Microsoft implementoval i novou integraci s nástrojem na detekci plagiátů – TurnItIn. Tento nástroj, který má po celém světě 30 milionů uživatelů, skenuje dokumenty a vyhledává v nich podobnosti s texty z různých zdrojů, jako je například Wikipedia.

 Pokračování