Hlavní navigace

NETGEAR rozšiřuje řadu gigabitových inteligentních přepínačů ProSafe

29. 6. 2008
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Tři nové gigabitové inteligentní přepínače ProSafe nabízejí statické směrování a pokročilé sady funkcí. Tyto pokročilé modely představují pro firmy alternativu k plně řízeným přepínačům.

NETGEAR ohlásil rozšíření rodiny inteligentních gigabitových přepínačů ProSafe uvedením tří pokročilých inteligentních přepínačů.

Gigabitové 24- a 48portové inteligentní přepínače ProSafe se statickým směrováním (GS724TR a GS748TR) a gigabitový 24portový inteligentní přepínač s pokročilými funkcemi (GS724AT) jsou navrženy tak, aby poskytly robustní zabezpečení i vylepšenou dostupnost a správu síťového provozu malým či středně velkým společnostem. Mají být cenově dostupnými, spolehlivými a bohatě funkčně vybavenými alternativami plně řiditelných přepínačů.

Nové inteligentní přepínače NETGEAR ProSafe (GS724TR, GS748TR a GS724AT) doplňují rozrůstající se rodinu gigabitových chytrých přepínačů ProSafe, mezi něž patří 24- a 48portové gigabitové stohovatelné chytré přepínače ProSafe (GS724TS a GS748TS), 24- a 48portové gigabitové chytré přepínače ProSafe s napájením přes ethernet (GS724TP a GS748TP) a 8portový gigabitový chytrý přepínač ProSafe (GS108T) o pokročilé funkce.

Nové přepínače nabízejí doživotní záruku NETGEAR ProSafe, robustnější zabezpečení, vyšší kvalitu QoS a vysokou dostupnost díky pokročilé sadě funkcí, která zahrnuje např. seznamy řízení přístupu (Access Control Lists – ACL), autentizaci portů 802.1x, omezení rychlosti (rate limiting), IGMP snooping či Rapid Spanning Tree, což poskytuje firmám pružně přizpůsobitelnou spolehlivou síť, která je připravena pro další růst. Uživatelsky přívětivé ovládací centrum ProSafe Control Center ovládané přes webové rozhraní nabízí jednoduchou, ale přesto detailní správu přes přehledné rozhraní, které usnadňuje navigaci, nabízí různým typům uživatelů základní nebo pokročilé zobrazení a obsahuje rejstřík i nápovědu.

Gigabitové 24- a 48portové inteligentní přepínače ProSafe se statickým směrováním (GS724TR a GS748TR) jsou navrženy tak, aby zmírnily prostoje v centru sítí středně velkých společností. Jedná se o první inteligentní podnikové přepínače, které nabízejí statické směrování. Při použití statického směrování pro odlehčení směrovacího provozu mezi sítěmi VLAN z jádra mohou firmy nasadit přepínače GS724TR a GS748TR pro optimalizaci výkonnosti šířky pásma uvolněním směrovače pro WAN a bezpečnostní provoz. Přepínače GS724TR a GS748TR, které mají 24, respektive 48 portů s rychlostí 10/100/1000 a dva, resp. čtyři sdílené SFP porty, podporují 32 statických směrování, která umožňují směrování mezi sítěmi VLAN, efektivněji spravují vysílací proudy a nabízí nepropustnější zabezpečení.

Gigabitový 24portový inteligentní přepínač s pokročilými funkcemi (GS724AT) poskytuje malým a středně velkým společnostem možnosti správy za velmi dostupnou cenu a nabízí funkce, které lze nalézt u plně řízených přepínačů bez dalších nákladů a složitosti plně řiditelného řešení. Přepínač GS724AT obsahuje 24 portů 10/100/1000 a čtyři kombinace SFP portů pro doplňkovou možnost připojení optickými vlákny. Zařízení umožňuje nasadit základní i pokročilé firemní aplikace, jako např. zabezpečení, ERP, bezdrátové sítě, VoIP a další. Přepínač také obsahuje pokročilé funkce, jako např. seznamy řízení přístupu (ACL) pro zvýšenou bezpečnost, QoS na třetí vrstvě pro vylepšené řízení provozu, Auto Voice VLAN pro „Plug and Play“ nasazení VoIP či protokol Rapid Spanning Tree (RSTP) pro zvýšenou dostupnost.

„Rostoucí malé a střední firmy jsou trvale vystaveny výzvě udržování a růstu pružně přizpůsobitelných, spolehlivých a cenově dostupných síťových infrastruktur pro podporu a rozšiřování pokročilých aplikací, jako jsou ERP systémy, bezdrátové či konvergované komunikační systémy,“ prohlásil Sanjay Kumar, ředitel produktového marketingu pro přepínače společnosti NETGEAR. „Připojení pokročilých inteligentních přepínačů k naší populární rodině gigabitových chytrých přepínačů ProSafe nabízí malým a středně velkým firmám cenově dostupné a snadno spravovatelné alternativy k plně řízeným přepínačům. Tyto pokročilé přepínače umožňují získat lepší kontrolu, zlepšit efektivitu síťové infrastruktury a nabízí výkon, funkčnost i cenu, které nastolila řada chytrých přepínačů ProSafe – jednička v tomto odvětví.“

Autor článku