;
Hlavní navigace

Microsoft spouští iniciativu na podporu Edge v podnicích (3)

26. 7. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Julien Eichinger - Fotolia.com
Microsoft rozjíždí kampaň Edge-is-for-enterprise (Edge je pro podniky), ve které propaguje korporátní funkce dosud integrované do vyvíjeného prohlížeče.

Předchozí díl

Režim IE je nyní připraven k vyzkoušení a otestování v rámci Dev buildu na Windows. Protože se IE v rámci Edge spoléhá na podnikový režim (Enterprise Mode) a Enterprise Mode Site List – stejně jako IE11 a „starý“ Edge – mohou IT oddělení určit, které stránky budou vykresleny pomocí IE a které pomocí Edge. Několik skupinových politik pak IT administrátorům umožňuje také přizpůsobit uživatelský zážitek pracovníků. Například pravidlo InternetExplorerIntegrationLevel umožňuje administrátorům otevřít (či neotevřít) IE11 při vyvolání starší stránky nebo aplikace zaměstnancem.

Zajímavou odbočkou budiž fakt, že u otázky ve FAQ (často kladených dotazech) znějící „Nahradí režim IE Internet Explorer 11?“ není žádná odpověď. K té se Microsoft nejblíže dostává ve chvíli, kdy tvrdí: „Internet Explorer je stále komponentou Windows.“ Slovo „stále“ naznačuje, že současný stav není trvalý, a že Microsoft nakonec eliminuje samostatný IE11 a oznámí zákazníkům, že jejich jedinou možností je používat Edge a jeho režim IE.

Microsoft vůbec poprvé zmínil cestovní mapu, byť v hodně obecné rovině, trasy Edge do podnikové sféry.

K propagovaným funkcím, včetně režimu IE a více než 180 skupinových politik, které již byly implementovány, se přidalo několik dalších – včetně sjednoceného vyhledávání ve Windows 10 či „korporátní“ nová stránka s panely, která bude integrovat Office 365 – které zatím nebyly vydány v celé své šíři.

ICTS24

Termíny dokončení Edge Microsoft stále nepřiblížil. Ačkoliv ukončení podpory Windows 7 v lednu 2020 naznačuje, že by „deadline“ měl nastat již brzy (proč tvořit Edge pro systém, který sám již brzy nebude podporován?), je v tuto chvíli jasné, že v zájmu Microsoftu je v případě operačního systému z roku 2009 pouze podporovat ty korporátní zákazníky, kteří se rozhodli využívat tzv. Extended Security Updates, tedy prodloužené aktualizace dostupné až do ledna 2023.

Zdroj: Computerworld.com