;
Hlavní navigace

Microsoft Planner těží z integrace s Office 365

2. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Nástroj Microsoftu pro skupinové chatování, Teams, si při svém loňském uvedení získal velkou pozornost, a ve svém stínu tak nechal Planner – nástroj, který má týmům pomoci koordinovat projekty, sdílet soubory a efektivněji pracovat.

Microsoft svůj Planner označuje jako odlehčený, kolaborativní a vysoce vizuální nástroj pro správu úkolů (task management). Jeho přímým konkurentem je populární Trello (stejně jako Microsoft Teams je vnímán jako odpověď společnosti na Slack). Kromě toho lze Planner postavit také proti nástrojům jako Asana a Smartsheet, které nabízejí alternativy ke komplexnějším aplikacím pro projektový management.

Každý projektový plán Planneru má svou vlastní nástěnku obsahující úkolové kartičky, které jsou organizovány do tzv. „kbelíků“. Každá z karet obsahuje popis úkolu nebo třeba konečný termín jeho dokončení. Lze připojovat soubory a členové týmu mohou na kartičku umisťovat také svoje komentáře. Vedoucí týmu mohou danou úlohu přiřadit buďto jednotlivci nebo více členům týmu, kteří budou upozorněni e-mailem.

Diagramový (Charts) náhled nabízí přehled probíhající práce na vyšší úrovni, což členům týmu umožňuje sledovat stav a postup různých projektů na jednom místě.

Zároveň byla v květnu oznámena podpora zařízení s iOS a Androidem, což uživatelům umožňuje sledovat a aktualizovat své plány za pochodu. Kromě toho chce Microsoft aplikaci přidat tzv. push notifikace pro mobilní zařízení.

ICTS24

Jedna ze silných stránek Planneru spočívá v jeho integraci s ostatními nástroji Office 365, například Teams a Project. Je například možné propojit úlohu Project Online s Plannerem. To umožňuje projektovému manažerovi delegovat správu určitého úkolu na kolegu využívajícího Planner. Sdílené soubory jsou ukládány ve SharePointu, což zjednodušuje přístup, a každá nástěnka je propojena s OneNote Notebook, kde si ji mohou prohlížeč členové týmu. Integrace je k dispozici také pro Office 365 Groups, což zpřístupňuje konverzace v Outlooku.

Zdroj: Computerworld.com