Hlavní navigace

Microsoft opatrně obnovuje šíření říjnové aktualizace Windows (2)

16. 10. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Microsoft.com
Po pozastavení distribuce Windows 10 October 2018 Update v průběhu víkendu Microsoft opět rozjel dodávku tohoto „feature upgradu“ svým uživatelům.

Předchozí díl

Cable zároveň naznačil, že chyba byla nahlášena už před vydáním z 2. října účastníky programu Insider. Podle několika různých online médií chyba propadla kontrolním sítem proto, že ji nahlašoval příliš malý zlomek uživatelů – ačkoliv v tzv. Feedback Hubu, určeném jen pro Insidery, na ztrátu dat upozorňovalo hned několik testujících.

Cableovy komentáře o změnách, které Microsoft pro Hub chystá, přesně ladily s tvrzeními lidí zvenčí o selhání programu Insider. „Abychom mohli lépe detekovat problémy, jako je tento… přidali jsme uživatelům možnost poskytnout při vyplňování User Initiated Feedback (zpětné vazby ze strany uživatele) údaje o dopadu a závažnosti,“ řekl. „Očekáváme, že nám to umožní lépe monitorovat problémy s největším dopadem i v případě, kdy je objem zpětné vazby nízký.“

Mnoho lidí si vzalo Microsoft na paškál a kritizovalo jej, že problém přehlížel. „Tím, že Microsoft pustil do světa takový chybný upgrade, skutečně zklamal svoje zákazníky. A rychlý pohled do Insider Feedback Hubu ukazuje, že tohle bylo nahlášeno jako problém už předtím,“ říká Rod Trent, výkonný ředitel myITforum.com a známý expert na platformu správy Microsoft System Center.

„Je čas vrátit se zpátky k rýsovacímu prknu,“ pokračoval Trent. „Testovací mechanismy Microsoftu pro aktualizace jsou pokažené.“

CS24

Cable poněkud nepřekvapivě až tak explicitní nebyl. „Jsme oddáni tomu, abychom se z této zkušenosti poučili a zlepšili naše procesy a systémy upozorňování tak, abychom našim zákazníkům pomohli získat pozitivní zkušenost s našimi aktualizačními procesy,“ uzavírá Cable svůj příspěvek.

Zdroj: Computerworld.com