;
Hlavní navigace

Jak mohou technologické firmy podpořit rovnost pohlaví?

29. 11. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Dell Technologies
Pokud se podíváme na data Gender Equality Index, který pravidelně sleduje rovnost pohlaví, zjistíme, že se Česká republika nachází poměrně nízko pod průměrem EU.

Hůře jsou na tom u nás ženy z hlediska finančního ohodnocení nebo množství volného času. Vůbec nejvíce se ale oproti zbytku Evropy propadáme v množství žen na vysokých rozhodovacích pozicích. Tématem rovnosti se zabývalo také letošní Dell Technology Forum, které přineslo diskuzní panel Women in Technology zaměřený na ženy v technologickém světě. Vystoupily v něm úspěšné manažerky a hovořily o komplexním budování kariéry v IT.

Firmy si čím dál více uvědomují, že rozmanitý tým je silnější, a proto se nezdráhají zaměstnávat v technologickém sektoru i ženy. Výjimkou není ani společnost Dell Technologies – jako zaměstnankyně, manažerky, zákaznice, dodavatelky a partnerky, jsou ženy důležitým aspektem ke splnění dlouhodobého cíle pomáhat ženám k úspěchu prostřednictvím několika programů. Mezi ně patří i síť Dell Women Entrepreneur Network (DWEN), která už deset let spojuje zakladatelky firem z celého světa a pomáhá jim s přístupem ke kapitálu, znalostem a technologiím prostřednictvím průběžně pořádaných fór a každoročního celosvětového summitu.

Dell Technologies podporuje také organizaci Women in Tech, která pomáhá překonat problémy, s nimiž se potýkají ženy při rozvoji své kariéry v IT. Cílem organizace je takové ženy spojit a ukázat, že v tom nejsou samy.

ICTS24

Podívejte se na záznam celé diskuze a poslechněte si, jak skloubit osobní a pracovní život, a jak se vůbec k práci s technologiemi dostat. Své vám o tom poví Dana Vaníčková, ředitelka IDC pro Českou a Slovenskou republiku, marketingová ředitelka Peggy Rouffiac z Dell Technologies a Klára Miléřová, manažerka pro IT desktopové služby z ČSOB.

Autor článku