;
Hlavní navigace

Jak Microsoft reaguje na pandemii Covid-19 (1)

16. 4. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Sergey Khakimullin - Fotolia.com
Microsoft je tvůrcem Windows a Office, což jsou dva základní technologické kameny většiny moderních korporací, a tak na jeho reakci na pandemii koronaviru záleží hodně. Nabízíme přehled toho, co se u něj změnilo.

Společně s konkurenčními Googlem a Applem byl Microsoft mezi prvními firmami v USA, které poslaly svoje zaměstnance domů a zároveň začaly trhat kalendáře. Od začátku března už udělal spousty změn, týkajících se časových harmonogramů jednotlivých produktů, představil speciální nabídky šité na míru práci z domova, a dále uzavřel svoje kamenné obchody a zrušil setkávání na sympoziích.

Americký Computerworld přinesl přehled některých změn, které redmondský gigant představil. Alespoň takových které nejvíce ovlivňují zákazníky, především větší firmy. Přebíráme od nich tedy aktuální přehled.

Odklady, zpoždění a nová data

Odložen odchod do důchodu Windows 10 1709

V polovině března přidal Microsoft šest měsíců k životnímu cyklu podpory verzí Windows 10 Enterprise 1709 a Windows 10 Education 1709, a tak bude svým zákazníkům poskytovat bezpečnostní záplaty až do 13. října. Původní „deadline“ přitom byl už 14. dubna. Díky tomuto prodloužení se životní cyklus tohoto feature upgradu zvětšuje ze 30 na 36 měsíců, což je v případě Windows 10 rekord.

Květnové ne-bezpečnostní aktualizace jsou zrušeny

ICTS24

Microsoft přestane s dodávkami všech volitelných ne-bezpečnostních aktualizací, tedy těch updatů, které jsou označeny jako C a D a jsou vydávány v průběhu třetího, respektive čtvrtého týdne každého měsíce. Stane se tak v květnu a stop stav bude platit pro všechny verze Windows a Windows Server od těch nejnovějších (Windows 10 1909) po nejstarší (Windows Server 2008 R2).

Pokračování