Hlavní navigace

Hospodaření Ness Czech

22. 2. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Česká pobočka IT společnosti Ness dosáhla v loňském roce tržeb ve výši téměř 968 milionů korun, což představuje 29procentní meziroční nárůst.

Česká pobočka IT společnosti Ness dosáhla v loňském roce tržeb ve výši téměř 968 milionů korun, což představuje 29procentní meziroční nárůst.

"V loňském roce jsme podepsali nové smlouvy v hodnotě 1,4 miliardy korun, přičemž velká část z těchto kontraktů se bude realizovat letos," řekl týdeníku EURO Mirko Kalous, generální ředitel Ness Czech. Ten vloni na podzim v šéfovském křesle vystřídal Milana Sameše, který odešel do české pobočky společnosti Oracle.

Největší nárůst byznysu Ness vloni vykázal v oblasti finančnictví, ulitit a veřejné správy. Firma realizovala několik zakázek pro skupinu ČEZ v Rumunsku a Bulharsku, pro Český úřad zeměměřický a katastrální (ČZÚK) Ness začal vyvíjet novou generaci informačního systému pro internetový přístup do katastru, pro městskou část Prahy 1 dodala ekonomický informační systém SAP. "Na celkových tržbách evropské části Nessu se podílíme téměř padesáti procenty, vedení korporace považuje výsledky za výborné," tvrdí Kalous. Izraelská společnost, jejíž akcie jsou kótovány na americkém trhu Nasdaq, zvýšila za rok 2007 své tržby o devatenáct procent 562 milionů dolarů, tedy 9,8 miliardy korun.

Pro letošní rok očekává Ness nárůst výnosů na hodnotu 630 až 650 milionů dolarů, česká pobočka by se poprvé v historii měla přehoupnout přes hranici jedné miliardy korun. "Rádi bychom se také dostali mezi tři největší poskytovatele IT služeb v Česku, k čemuž bude potřeba navýšit počet zaměstnanců na zhruba 470," vypočítává Kalous. Prostor pro růst vidí v segmentech pojišťovnictví a finančnictví, průmyslové výrobě a státní správě.

Autor článku