;
Hlavní navigace

Google představil dvě nové komunikační aplikace, Allo a Duo

20. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: mediakit Google
Google ve středu na 10. ročníku vývojářské konference Google I/O představil dvě nové komunikační aplikace. Zatím není zřejmé, jak naloží se službou Hangouts, kterou novinky v mnoha ohledech překonávají.

Google Allo je nová aplikace pro zasílání rychlých zpráv, která pomocí umělé inteligence rozpoznává, jak se uživatelé chtějí vyjadřovat a komunikovat. Aplikace by měla vyjít pro Android a iOS letos v létě.

Allo má i funkce pro zachování důvěrnosti některých konverzací. S pomocí funkce Incognito Chat lze zasílat anonymní zprávy a nechat konverzace po jejich ukončení automaticky zmizet.

V létě Google vydá i aplikaci Duo pro video konverzace. Nabízí například funkci KnockKnock, která živě zobrazí volajícího ještě před přijetím hovoru. Uživatel uvidí, kdo volá, i to, v jakém prostředí a rozpoložení se právě nachází.

Funkce KnockKnock nebo Incognito Chats jsou sice novinky, ale čím se skutečně nové aplikace odlišují od konkurence jako Facebook Messenger je integrace digitálního asistenta.

ICTS24

Google Assistant, také představený na konferenci I/O, je software založený na umělé inteligenci, který má uživatelům umožnit nejen hlasové vyhledávání, ale také řídit a spravovat hudbu, video a domácí zařízení.

V aplikaci Allo bude například asistent Google navrhovat emotikony a poskytovat doplňující informace, které odpovídají dané konverzaci. Při rozhovoru o sportu tímto způsobem nabídne nejnovější výsledky, informace o oblíbených hráčích apod. Bude také například navrhovat vhodné repliky k fotografiím, které vám protistrana zašle.