Hlavní navigace

Erick Gillier z Mazars: hybridní řešení snížila TCO

19. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Sergej Khackimullin - Fotolia.com
Na naše otázky odpovídá Erick Gillier, partner poradenské společnosti Mazars v České republice.

CIO BusinessWorld: Jaké jsou specifické požadavky vaší firmy, případně obecně vašeho odvětví na funkcionalitu podnikových informačních systémů?

Erick Gillier: „Hybridní“ řešení přispělo sloučením účetního, mzdového a fakturačního modulu do jednoho sytému k výraznému zjednodušení obsluhy systému formou unifikace uživatelského rozhraní. Současně vyloučilo nutnost replikací dat, což zásadně přispělo k jejich konsolidaci a tím ke zpřesnění a urychlení reportingu. Zanedbatelná není ani související úspora provozních nákladů.

Co firma vašeho zaměření očekává od hybridního řešení?

Snížení TCO (Total Cost of Ownership) s možností operativního kapacitního rozšíření systému reflektující aktuální potřeby a nároky naší společnosti.

Proč jste se pro realizaci cloudového řešení obrátili právě na Asseco Solutions?

K našemu rozhodnutí přispěly naše dosavadní zkušenosti s používáním účetního softwaru Helios. U cloudového řešení rozhodla vysoká flexibilita vývojového týmu i projektového vedení umožňující informační systém operativně kastomizovat dle individuálních požadavků Mazars jako klienta.

Co vám aplikace tohoto typu dosud přinesla?

Zvýšení kvality dat. Zjednodušení přístupu k interface aplikaci. Snížení nákladů pro všechny strany. Snížení nákladů na administraci informačního systému na straně klienta.

Jak reagují vaši zaměstnanci na zavedení cloudové aplikace?

Velmi se nám osvědčila průběžná komunikace se zaměstnanci, informace o postupu vývoje a zavádění tohoto řešení. Zaměstnanci měli čas se na změnu postupně připravit a vyškolit. Samotné spuštění pak proto nevyvolalo žádné překvapení, nenastaly komplikace ve funkčnosti systému a lze říci, že zaměstnanci změnu v podstatě nepocítili.

Máte povědomí o tom, jaký typ podnikových aplikací používají další firmy z vašeho oboru?

Především SAP nebo Oracle.

Byl pro vás článek přínosný?