Hlavní navigace

EMC získala společnost Iomega

21. 4. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnosti EMC Iomega oznámily definitivní smlouvu, podle které by firma EMC získala firmu Iomega, která sídlí v americkém San Diegu, ve veřejné nabídce placené v hotovosti (tzv. cash tender offer) za 3,85 dolarů za akcii nebo přibližně za 213 milionů dolarů.

Společnosti EMC a Iomega oznámily definitivní smlouvu, podle které by firma EMC získala firmu Iomega, která sídlí v americkém San Diegu, ve veřejné nabídce placené v hotovosti (tzv. cash tender offer) za 3,85 dolarů za akcii nebo přibližně za 213 milionů dolarů.

Produkty, značka, možnosti prodeje a zkušenosti v oboru, které Iomega přináší, posílí zaměření a vliv EMC na rychle rostoucí oblast trhu pro jednotlivé zákazníky a malé podniky.

EMC hodlá začít veřejnou nabídku v následujících dvou týdnech s tím, že, dokončení tendru se očekává v druhém čtvrtletí roku 2008 s ohledem na specifické podmínky smlouvy a schválení regulátora. Akvizice nebude mít zřejmě žádný dopad na finanční výsledky EMC pro celý fiskální rok 2008.

Joe Tucci, prezident, předseda dozorčí rady a CEO EMC k tomu řekl: “Iomega bude hrát klíčovou roli ve strategii EMC, která chce rozšířit své možnosti datových úložišť a možnosti správy informací ještě hlouběji na rychle rostoucím trhu jednotlivých zákazníků a malých podniků. Iomega nepřináší EMC pouze své produkty, které jsou nejlepší na trhu a značku pro jednotlivé spotřebitele, ale také hlubokou znalost a zaběhlé podnikové postupy pro obsluhu soukromých zákazníků a malých firem. Iomega a EMC představují silnou kombinaci, ze které budou nakonec těžit zákaznici, kteří takto získají ochranu, bezpečnost a zjednodušenou správu svých rychle rostoucích objemů informací.”

Jonathan Huberman, generální ředitel společnosti Iomega Corporation, k tomu řekl: “Dnes začíná skvělá budoucnost pro společnost Iomega a naše zákazníky. Jakmile bude akvizice dokončena, bude Iomega moci plně využít rozsáhlých zdrojů EMC tak, aby mohla globálně rozšiřovat svoje podnikání. EMC přináší naší společnosti nové možnosti pro zrychlenou inovaci, která bude znamenat nové možnosti produktů, které nabízíme naší rozsáhlé zákaznické základně. EMC bude moci rozšířit svůj záběr do rychle rostoucího segmentu soukromých zákazníků a malých firem – a to díky věhlasné značce Iomega, tisícovkám partnerů v oblastech koncového prodeje, přímého marketingu a distribučních partnerů a v neposlední řadě také díky talentovaným zaměstnancům společnosti Iomega.“

Po dokončení akvizice bude Iomega sloužit jako jádro nové divize produktů pro jednotlivé spotřebitele a malé firmy. Novou divizi bude řídit Jonathan Huberman, který bude odpovědný výkonnému viceprezidentu a hlavnímu manažerovi Joelovi Schwartzovi z divize platforem pro datové úložiště. Divize bude také zahrnovat software EMC Retrospect a EMC LifeLine. EMC má v úmyslu tuto divizi vybudovat okolo silných stránek Iomega, kterými jsou její organizace, značky, produkty a partnerský program.

Iomega přináší další produkty do stále rostoucí nabídky EMC pro jednotlivé zákazníky a malé firmy. EMC a Iomega budou, jako dlouhodobí partneři, stále budovat na svých stávajících základech technologické integrace. Iomega už od roku 2004 přidávala software pro zálohování EMC Retrospect do všech svých balíčků s externími diskovými jednotkami. EMC uvedla v lednu 2008 na trh software EMC LifeLine určený pro jednotlivé zákazníky, živnostníky a male firmy. Iomega zároveň oznámila svůj záměr zakomponovat software EMC LifeLine do svých produktů pro síťová datová úložiště s více úložnými jednotkami (multi-drive network storage products), které se očekávají toto léto společně s produkty nové generace StorCenter Network Hard Drive.

Autor článku