Hlavní navigace

Dvakrát personální škatulata u GTS Novera

22. 2. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Peter Broster se stal finančním ředitelem společnosti GTS Novera a na místo ředitele nové divize projektového řízení společnosti přišel Pavel Brabenec.

Peter Broster se stal finančním ředitelem společnosti GTS Novera a na místo ředitele nové divize projektového řízení společnosti přišel Pavel Brabenec.

Novým ředitelem finanční divize celonárodního telekomunikačního operátora GTS Novera se stal Peter Broster. Ve funkci nahradil Vladanu Štefkovou, která odešla na mateřskou dovolenou.

Po získání titulu Chartered Accountant ve Velké Británii pracoval Peter Broster šest let pro PricewaterhouseCoopers v oblasti telekomunikací střídavě v Praze a v Londýně. V letech 2003 až 2006 pracoval jako finanční ředitel v GTS Czech (předchůdci GTS Novera), poté působil působil ve společnosti Dell.

Na začátku roku 2008 se vrátil do společnosti GTS Novera, kde nahradil ve funkci ředitele finanční divize Vladanu Štefkovou, která odešla na mateřskou dovolenou. Na postu finančního ředitele je zodpovědný zejména za finanční řízení, zajištění účetnictví, reportování a přípravu rozpočtu společnosti.

Peter Broster se narodil ve Velké Británii v roce 1965. V Praze žije již více než 14 let a také se tu oženil. Mezi jeho mimopracovní zájmy patří cestování, potápění, indická kuchyně a především výchova jeho tříletého syna Thomase.

Společnost dále zřídila novou divizi projektového řízení. Jejím cílem je sjednocení a zdokonalení procesu celofiremního projektového řízení a technologického plánování. Ředitelem nové divize se stal Pavel Brabenec.

"GTS Novera má velké plány ve vývoji nových technologií a na to navázaných služeb. Celý tento proces jde napříč společností a je velmi náročný na řízení. A právě možnost konsolidace a koordinace celofiremního projektového řízení a rozvoj nových technologických platforem je výzvou, která mě v GTS Novera oslovila," řekl Pavel Brabenec, ředitel divize projektového řízení společnosti GTS Novera.

Pavel Brabenec vystudoval na ČVUT v Praze elektrotechnickou fakultu se specializací na telekomunikační systémy. Na University of Pittsburgh ve Spojených státech pak získal titul MBA.

Během své více než patnáctileté praxe pracoval v různých telekomunikačních společnostech. V Českém Telecomu zastával pozici výkonného ředitele pro plánování a návrh sítí, řízení zákaznických řešení a projektů. Do společnosti GTS Novera přišel ze společnosti IBM Global Business Services, kde pracoval čtyři roky ve funkci manažera zákaznických řešení pro telekomunikační operátory v rámci regionu střední a východní Evropy, Afriky a blízkého východu.

Ve volném čase se Pavel Brabenec (38) věnuje kultuře, ale i cestování a sportu. Mezi jeho nejoblíbenější sportovní aktivity patří přístrojové potápění, cyklistika, lyžování a horská turistika. Je ženatý a má dva syny. Hovoří anglickým jazykem a dorozumí se také rusky.

Autor článku