;
Hlavní navigace

Čtyři věci, které je třeba zvážit při výběru cloud řešení

26. 8. 2020
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: Synology
Úspěšné firmy si v nově vzniklé situaci rychle uvědomily, že na ukládání dat, práci na dálku a sdílení informací interně/externě potřebují file server. Ne ledajaký, ale spolehlivý. A takový, který poskytne all-in-one řešení a zároveň ochranu citlivých dat. Umíte si představit uložit obchodní plány, HR záznamy, účetní informace, údaje o zákaznících... někam na veřejný cloud. Říkáte, že ani ve snu? Tak to vidíme stejně.

1. Pamatujte, že IT jsou také lidé

Chcete-li lidem ve vašem (IT) týmu usnadnit život, vždy je lepší mít souborový server se snadno použitelným rozhraním namísto toho, které vyžaduje učení a správu serveru pomocí příkazového řádku. Dnes najdete souborové servery s dobrým grafickým uživatelským rozhraním (GUI), díky nimž jsou provoz a integrace mnohem jednodušší a intuitivnější. Například Synology byla první společností, která na trh uvedla NAS s GUI na bázi prohlížeče podobného Windows.

2. Snadný přístup pro zaměstnance

Dalším aspektem je zajištění toho, že zaměstnanci a ostatní uživatelé, kteří nejsou IT zdatní, mají snadný přístup k souborovému serveru a zvládnou jeho použití. Nejlepším řešením je to, jež umožňuje jako tradiční sdílení v síti a mapované zkratky na disku, které pomáhají lidem najít data uložená na souborovém serveru. Tak i umožní zaměstnancům přístup k souborům odkudkoliv (včetně mobilních zařízení). A dovolí uživatelům synchronizovat soubory na více zařízeních. Zaměstnanci tak mohou přistupovat k souborům nebo je sdílet mimo kancelář s výhodou, že uchovávají citlivé údaje na serverech společnosti, a ne někde jinde.

Díky Synology NAS úložištím takto můžete mít na privátním cloudu svůj vlastní Drive. Ten naplňuje potřebu firem po místě na spolupráci se soubory. Synology Drive je portál pro přístup k souborům, synchronizaci a spolupráci s obsahem. Čím dále, tím vyšší počet podniků začíná budovat souborový server v místě instalace, který může dále realizovat přístup k souborům kdekoli, a dokonce synchronizovat mezi centralizovaným serverem NAS a více klienty. Pokud jde o podniky s kancelářemi rozloženými v různých městech po celém světě, mohou také uskutečnit synchronizaci a sdílení souborů napříč kancelářemi a propojit vzdálené zaměstnance na více místech. Úplně zdarma.

3. Vestavěná možnost vzdálené zálohy

Dalším faktorem, který je třeba zvážit, je zajistit, abyste mohli jednoduše zálohovat souborový server. Ke splnění pravidla „3-2-1“ na zálohování dat při obnově po katastrofě je nejlepší mít zálohy na místech mimo úložiště nebo v cloudu. Ty nejlepší souborové servery mají dnes již zabudovaný software pro zálohování dat na jiný server, disky a známé poskytovatele cloudových úložišť. Výrobci úložišť, jako je Synology, nabízejí svou vlastní službu zálohování v cloudu (C2 cloud), čímž usnadňují integraci pro podniky, které již používají své on-site servery.

4. Mějte náskok

Změny jsou v IT skoro na denním pořádku, a proto se ujistěte, že souborový server/cloud, který vyberete, pravidelně poskytuje automatické aktualizace softwaru a zabezpečení. Najděte si dodavatele, který bude pravidelně aktualizovat své systémy, abyste vždy využívali výhody z nejnovějších updatů. Synology neustále zdokonaluje své produkty a automaticky aktualizuje svůj operační systém DiskStation Manager (DSM), abyste měli stále pod palcem všechny novinky. Navíc výhoda pro vás: Synology nabízí pokročilé možnosti správy uživatelských přístupových práv. Windows ACL oprávnění lze jednoduše nastavit na straně serveru (NAS) v DSM a není třeba je nastavovat na straně klienta.

ICTS24

BONUS:

Synology je úložiště, které spojuje výhody file serveru a privátního cloudu. A jelikož v různých odvětvích je cloud nadále jedním z nejrychleji rostoucích segmentů výdajů na IT, s vyššími výdaji přichází větší odpovědnost vedoucího IT oddělení za rozumné investování rozpočtů a větší dopad, pokud se něco pokazí. Udělejte to chytře, rozhodněte se správně. Vsaďte na jistotu. Synology.

Mise Synology spočívá ve správě a ochraně dat po celém světě. Umožňujeme jedinečným způsobem každé firmě spravovat, zabezpečit a chránit svoje data všude, kde je potřeba přístup, od jednotky Flash přes disk až po několik cloudových architektur – v míře potřebné ke zvládnutí exponenciálního nárůstu objemu dat v digitálním světě. Klikněte si na stránku www.synology.cz nebo se na nás obraťte přímo na czsk_sales@synology.com a rádi vám pomůžeme s výběrem vhodného řešení. Navíc k řešením privátního cloudu přímo na vašem zařízení NAS (Network Attached Storage) máme i další level ukládání a ochrany dat. A to vlastní Synology C2 cloud, kde všechna přenášená i uložená data jsou zabezpečena technologiemi důkladného šifrování. Dejte svou důvěru do rukou expertovi v oblasti ochrany dat a provozu služeb s více než šesti miliony instalací produktů po celém světě.