Hlavní navigace

ČSOB Leasing profinancoval 21,77 miliardy

2. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Největší zájem byl o financování nákupu automobilů...

Největší zájem byl o financování nákupu automobilů...

ČSOB Leasing profinancoval v roce 2006 předměty v celkové pořizovací ceně 21,77 miliardy Kč bez DPH. V porovnání s předchozím rokem objem vzrostl o 3,53 miliardy korun, tedy o více než 19 %. Firma tak poprvé překonala hranici ročního obratu 20 miliard.

Růst obchodů se podle představitelů firmy týkal všech komodit, tj. dopravní techniky i strojů a zařízení. Nejvíce vzrostl obrat v "osobních, užitkových a nákladních automobilech" - o více než 22 %. „Růst v oblasti financování dopravní techniky je způsoben zejména propracovanou nabídkou pro financování potřeb importérů automobilů, jejich dealerských sítí a komplexní nabídkou produktů pro financování nových i ojetých vozů,“ komentoval výsledky generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček.

Většinový podíl na uzavřených obchodech měly obě formy leasingu. Finanční leasing roste kontinuálně a obchody v rámci operativního leasingu zaznamenaly dvouciferný nárůst. Výrazně se na celkových obchodech podílel i úvěr pro spotřebitele a podnikatele HitKredit.

Naše společnost nabízí spotřebitelům i podnikatelům úvěr HitKredit od poloviny roku 2005 jako alternativní produkt financování především ojetých automobilů a zájem zákazníků o tento produkt stále stoupá,“ uvedl Karel Bouček.

Autor článku