;
Hlavní navigace

5 rozšíření Google Chrome pro vyšší produktivitu při home office (1)

11. 5. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
Home office je dnes i kvůli pandemii koronaviru globálním trendem, který jen tak nevymizí. Proto bychom měli hledat nástroje, které nám pomohou lépe se vyrovnat s naší situací. Pokud pro prohlížení webu používáte Chrome, pak vám na následujících řádcích doporučíme několik rozšíření či doplňků, jež mají potenciál zvýšit vaši produktivitu.

Spousta kancelářských zaměstnanců je v dnešní době mimo dosah svých IT oddělení, což znamená mimo jiné i výraznou svobodu v tom, jaké nástroje budou pro svou práci používat. A pokud jde o nástroje, pak zdaleka nejvíce jich obsahují webové prohlížeče, které umožňují přístup ke svým API třetím stranám. Ti pak vytvářejí tzv. doplňky či rozšíření, tedy drobné prográmky, jež mohou takřka nekonečně mnoha způsoby upravit prohlížeč k uživatelovu obrazu.

A protože je Chrome zdaleka nejpoužívanějším webovým prohlížečem – v březnu měl „na svědomí“ téměř 69 % veškeré globální webové aktivity – dává smysl, abychom se podívali na doplňky právě pro něj. Americký Computerworld vybral pět z nich, díky kterým může být práce z domu o něco produktivnější.

Office

Toto rozšíření přímo od Microsoftu šetří uživateli kroky běžně potřebné k otevření webu office.com a přihlášení k účtům Microsoft nebo Office 365. Stejně jako domovská stránka Office totiž toto rozšíření nabízí rychlý přístup ke všem on-line aplikacím dostupným prostřednictvím předplatného daného uživatele, od Wordu a Excelu po PowerPoint a Teams.

ICTS24

Poznámka: V tomto případě se jedná o on-line verze Wordu, Excelu a podobně, které mají s lokálně nainstalovanými aplikacemi společnou snad jen funkci.

Pokračování