Hlavní navigace

5 nejlepších aut roku 2022. Najdete mezi nimi svého favorita?

3. 11. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Hyundai
O titul nejlepšího auta roku 2022 letos soutěžilo 28 uchazečů.

Vybraná porota složená ze 102 odborných novinářů ocenila elektromobil Hyundai Ioniq 5. Kromě vítěze ale za zmínku stojí i další finalisté. Podívejte se, které modely se dostaly mezi ty nejlepší z nejlepších. 

1. Ford Mustang Mach-E

V letošním roce celou soutěž ovládly elektromobily. Jedním z nich bylo první plně elektrické SUV od značky Ford. Díky provedení v GT se řadil mezi ty hbitější jedince. Z 0 na 100 km/h mu nedělá problém zrychlit za 3,8 sekundy. Pro běžné použití se pak hodí více než velkorysý dojezd 600 km. Sami vývojáři však nejvíce vyzdvihují atraktivní design a nejmodernější technologie, díky nimž si řízení zkrátka zamilujete.

2. Kia EV6

Své štěstí zkusil i elektrický crossover Kia EV6 s výkonem 585 koní a dojezdem až 538 km. Jeho největší kvalitou je revoluční a v praxi nedocenitelná DC rychlonabíječka. Podle výrobce dokážete téměř vybitý crossover nabít na 80 % za necelých 20 minut.

3. Lexus NX

Lexus nezůstává pozadu. Rovněž představil svůj první plug-in hybrid a zároveň s ním novou generaci vozů, která má svým inovativním designem symbolizovat „funkční krásu“. Co se výkonu týče, s 306 koňmi a zrychlením z 0 na 100 km/h za 6 sekund v silné konkurenci lehce pokulhává. Zato vyniká novou designovou koncepcí interiéru s intuitivním infotainmentem zvaným Tazuna.

4. Toyota GR86

Subaru do soutěže přišlo se staronovým vozem Subaru BRZ, kterého se ale na evropském trhu nedočkáme. Jeho obdobu nám však nabídne Toyota. Jde o kompaktní sportovní kupé s atmosférickým motorem o výkonu 234 koní. Bohaté zkušenosti značky v motosportu dopomohly k vývoji vozu, který vám zprostředkuje nefalšovanou radost za volantem.

5. Hyundai Ioniq 5

Není překvapením, že v době, které dominují velká a zároveň elektrická auta, ovládlo soutěž o nejlepší vůz roku elektro SUV Hyundai Ioniq 5. Porotu okouzlilo inovativním designem a moderními technologiemi, které umožňují rychlejší dobíjení, zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,1 s a maximální dojezd až 507 km.

Byl pro vás článek přínosný?