Hlavní navigace

Vzkaz Microsoftu firemním zákazníkům: žádný strach z aktualizací Windows 10, spotřebitelé vše předem otestují

4. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Ivonne Wierink - Fotolia.com
Společnost Microsoft v pátek označila spotřebitele za pokusné králíky, jejichž úkolem bude upozorňovat na chyby v každé aktualizaci systému Windows 10 s velkým předstihem než bude aktualizace povinná pro firemní zákazníky. Podle komentátorů mají spotřebitelé de facto převzít úlohu testerů, které Microsoft loni při restrukturalizaci propustil.

Na aktualizace systému Windows si zákazníci stěžují již dlouhé měsíce. Některé byly problematické natolik, že musely být staženy. Zkušení uživatelé již dávno s instalací aktualizací čekají, až se projeví chyby a Microsoft je opraví. Jim Alkove, který má ve společnosti Microsoft na starosti řízení programů pro firemní klientelu, v blogu napsal: „Podniky budou moci přijímat aktualizace teprve poté, co jejich kvalitu a kompatibilitu s aplikacemi ověří spotřebitelé, avšak zároveň dostávat pravidelné bezpečnostní záplaty.“

Pravdu měli analytici, kteří již před několika měsíci předpovídali, že Microsoft takovou možnost podnikům nabídne – tedy aktualizovat systém Windows 10 přibližně čtyři měsíce po uvolnění aktualizací pro domácnosti.

Na Alkovově vyjádření je zarážející především upřímnost, s jakou označuje soukromé uživatele s nadsázkou za laboratorní krysy. „Než přijde čas aktualizovat podnikovém počítače, aktualizace budou prověřené miliony účastníků technického preview a spotřebitelů, takže budeme moci zaručit vysokou spolehlivost,“ píše Alkove.

Je to náhoda, nebo úmysl, že na seznamu těch, kdo budou aktualizace operačního systému testovat, chybí samotný Microsoft?

Zdroj: IDG News Service

Čtěte také:
→ Windows 10 a záhada ztraceného cloudu
Když Microsoft v září 2011 poprvé představoval svůj operační systém Windows 8, jednou z jeho hlavních vlastností měla být propojenost s cloudem – konkrétně cloudová služba tehdy nazývaná Windows Azure. Cloud měl být podle představitelů společnosti pojítkem našich životů a jak Azure tak Windows 8 měly být nedělitelnou součástí jedné platformy. Když Microsoft tento týden seznamoval veřejnost s novou verzí Windows označovanou číslem 10, nepadla o Azure ani zmínka.
→ Microsoft končí s tablety Surface 2 a patrně i s platformou ARM vůbecTéměř epizodické soužití Windows a procesorů ARM má konec na dohled. Ukončení výroby tabletu Surface 2 patrně předznamenává i konec Windows RT.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

Byl pro vás článek přínosný?