Hlavní navigace

Symantec koupí Altiris

19. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Symantec podepsal konečnou smlouvu o koupi Altiris, která je poskytovatelem softwaru pro správu IT, který organizacím umožňuje spravovat koncové body v síti, od mobilních zařízení, přenosných a stolních počítačů až po servery a úložiště.

Podle podmínek smlouvy obdrží akcionáři Altiris 33 USD v hotovosti za kmenovou akcii, takže hodnota transakce činí přibližně 830 milionů dolarů (cca 18 miliard Kč).

Symantec by měl koupí Altirisu posílit svoji pozici v oblasti podnikových koncových bodů a firma uvádí, že s řešeními Altiris bude schopna pomoci zákazníkům lépe spravovat a prosazovat zásady zabezpečení v koncových bodech a identifikovat hrozby.

„Na současná oddělení IT je vyvíjen neustálý tlak, aby s nejnižšími možnými náklady spravovala stále složitější systémy. Naším cílem je pomoci organizacím omezit složitost IT a související náklady, zlepšit zabezpečení systémů a dat a lépe přizpůsobit služby IT cílům organizace,“ uvedl Greg Butterfield, president a chief executive officer společnosti Altiris. „Když spojíme silné stránky našich softwarových řešení, služeb a distribuční sítě, společnosti Symantec a Altiris budou moci svým zákazníkům nabídnout úplnou sadu pro správu koncových bodů.“

Transakce podléhá schválení regulačních orgánů a akcionářů společnosti Altiris a její uzavření se očekává ve druhém kalendářním čtvrtletí roku 2007.

Mimochodem včera jsme psali o tom, ze firma potřebuje šetřit... (stávající okno).

Autor článku