Hlavní navigace

Sun a Fujitsu rozšiřují řadu serverů SPARC Enterprise o nové systémy

12. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nové energeticky účinné servery s procesory UltraSPARC T2 Plus nabízejí vyšší absolutní výkon i vyšší výkon na watt než předchozí modely.

Společnosti Sun Microsystems a Fujitsu Limited rozšířily řadu serverů Sun a Fujitsu SPARC Enterprise o dva nové systémy s procesorem UltraSPARC T2 Plus. Třetí generace serverů CMT SPARC Enterprise T5140 a T5240, která je určena k nasazení od okraje sítě až po srdce podnikových datacenter, přináší zákazníkům vysoký výkon a škálovatelnost. Může jim pomoci zkonsolidovat datové centrum na velmi husté a energeticky úsporné výpočetní prostředí optimalizované a spravované operačním systémem Solaris 10.

SPARC Enterprise T5140 a T5240 jsou první obecně použitelné servery se dvěma sokety pro procesor UltraSPARC T2 Plus. Server SPARC Enterprise T5240 v podnikových aplikacích, včetně Javy, ERP, e-mailu a databází OLTP, překoná všechny současné systémy x86. V rackových jednotkách o velikosti 1U nebo 2U nabízejí servery až 128 výpočetních vláken.

Servery SPARC Enterprise T5140 a T5240 nabízejí flexibilní, open source bezplatné virtualizační technologie Solaris Containers a Logical Domains (LDoms). V každém systému může být nakonfigurováno až 128 virtuálních serverů, takže na jednu skříň mohou zákazníci nasadit až 5 120 izolovaných domén. Díky tomu se nové systémy výborně hodí pro virtualizaci a konsolidaci serverů. Integrované rozhraní PCI-E a kryptografická akcelerace spolu s vysoce spolehlivou konstrukcí serveru a systému Solaris umožňují zákazníkům bezpečně provozovat vysoce efektivní virtualizovanou infrastrukturu pro podporu náročných webových a podnikových aplikací.

Autor článku