Hlavní navigace

Společnost Veeam představuje Explorer for Microsoft SharePoint

9. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: www.veeam.com
Společnost Veeam ruší zaběhnuté chování na trhu produktů pro zálohování a obnovu pro platformu Microsoft SharePoint. Na základě registrace je veřejnosti dostupná bezplatná beta verze.

Společnost Veeam představuje bezplatný nástroj pro granulární obnovení položek pro Microsoft SharePoint. Všichni uživatelé si mohou po registraci bezplatně vyzkoušet veřejně přístupnou beta-verzi produktu Veeam Explorer™ for Microsoft SharePoint.

„Společnosti všech velikostí jsou dnes závislé na prostředí Microsoft SharePoint, bez něj své zaměstnance nedokážou vybavit nástroji pro spolupráci na kritických souborech a dalším podnikovém obsahu. Jestliže firemní technická podpora nedokáže jednotlivé položky prostředí SharePoint rychle najít a obnovit ze záložních souborů, jde produktivita dolů. Elegantním řešením tohoto problému je Veeam Explorer for Microsoft SharePoint,“ říká Robert Amatruda, ředitel výzkumu, Data-Protection and Recovery, IDC.

V minulosti si pro granulární obnovení položek ze záloh prostředí Microsoft SharePoint muselo oddělení IT pořizovat nákladné doplňkové nástroje. To se mění. Veeam Explorer for Microsoft SharePoint bude součástí příštích verzí produktů Veeam Backup™ Free Edition i Veeam Backup & Replication™ v7, které budou dostupné ve druhé polovině tohoto roku, a to bez příplatku.

Prostředí Microsoft SharePoint dnes najdeme v podnikové IT infrastruktuře malých podniků i globálních korporací. Jakmile zaměstnanec potřebuje soubor, který je poškozený nebo byl odstraněn, má firemní technická podpora jen málokdy rychlé řešení, protože obnovení souboru často vyžaduje obnovení celé databáze SharePoint. Vyhledání jednotlivé položky může trvat hodiny, dokonce i dny.

Veeam Explorer for Microsoft SharePoint poskytuje oddělení IT intuitivní rozhraní pro náhled do záloh SharePoint bez nutnosti používat agenty. Mezi jeho funkce patří:
– procházení databází SharePoint v rámci komprimovaných, deduplikovaných záloh virtuálních počítačů SharePoint na úrovni bitové kopie bez potřeby obnovovat celou databázi,
– vyhledávání konkrétních položek prostředí SharePoint s širokými možnostmi hledání pro účely e-discovery,
– obnovení a export položek přímo do původního serveru SharePoint nebo jejich odeslání konkrétním uživatelům formou e-mailové přílohy,
– podpora pro běh prostředí SharePoint jak na platformě Microsoft Hyper-V, tak VMware vSphere.

Veeam Explorer for Microsoft SharePoint je nejnovější z řady inovací společnosti Veeam umožňující pracovníkům IT procházet, hledat a obnovovat jednotlivé položky. Doplňuje tak již dříve uvedené funkce, jako jsou U-AIR®, Veeam Explorer for Microsoft Exchange a Veeam Explorer for SAN Snapshots.

Byl pro vás článek přínosný?