Hlavní navigace

Společnost ALFA BIO posouvá svou výrobu na vyšší úroveň díky upgradu na IFS Cloud od InfoConsulting

29. 8. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © peshkova - Fotolia.com
Společnost ALFA BIO, slovenský výrobce veganských potravin rostlinného původu a lídr na trhu s tofu v Evropě, se rozhodla pro upgrade stávající podnikového informačního systému IFS na jeho nejnovější verzi IFS Cloud. Společnost ALFA BIO tak podpoří svůj dosavadní růst, modernizaci procesů a investice do špičkových technologií. Systém IFS Cloud jí přinese vylepšené funkcionality a uživatelskou zkušenost, ale také podporu inovativních technologií jako AI a strojové učení. O upgrade se postará společnost InfoConsulting Slovakia.

„Se společností InfoConsulting spolupracujeme již mnoho let a za tu dobu jsme si vybudovali silný vztah založený na důvěře. Jsme si jisti, že nám dokáže nabídnout ty nejlepší znalosti a řešení, které nám pomohou s optimalizací a výrazným rozšířením plánování výroby v rámci naší firmy. Jsme přesvědčeni, že škálovatelnost a síla řešení nám umožní dynamicky rozšiřovat naše podnikání zaváděním inovativních nových technologií, které povedou k provozní efektivitě a růstu.“ popisuje Filip Moravčík, Head of IT, ze společnosti ALFA BIO.

Jozef Kováčik, InfoConsulting Slovakia, dodává: „ALFA BIO je ambiciózní společnost zaměřená na kvalitu svých výrobků s ochotou inovovat a přijímat moderní technologie k dosažení svých strategických cílů. Je vynikající zprávou, že si vybrali IFS Cloud, aby jim pomohl posunout se vpřed na jejich cestě k úspěchu. Těšíme se na spolupráci s nimi, abychom pomohli zajistit realizaci jejich cílů.“

Přizpůsobení a integrace (nejen) výrobních technologií

Společnost ALFA BIO si za roky používání ERP systému IFS Applications 9 nastavila vlastní procesy, které samozřejmě chce přenést i do nového řešení. Proto bylo třeba přistoupit k zákaznickým úpravám. IFS Cloud bude v ALFA BIO integrovaný přímo na některé (nejen) výrobní technologie, jakými jsou surovinové váhy, váhy hotových výrobků, tiskárna etiket či OCR.

Ambiciózní harmonogram implementace

Implementaci předcházela podrobná analytická část a mapování procesů, které ušetří čas při samotném zavádění nového ERP a ulehčila práci oběma stranám. 

Go-live projektu je plánován na přelom října a listopadu 2024, což je pouhých 9 měsíců od začátku technických příprav. Bez času, který věnovaly obě strany přípravě, by to však nebylo možné.

CS24

IFS Cloud zjednodušuje aktualizace díky modelu „evergeen“

Jednou z výhod přechodu na IFS Cloud je mimo jiné i to, že zákazníci nemusí v budoucnu řešit další upgrady. Společnost IFS totiž zcela změnila způsob, jakým jsou nové funkce uváděny na trh a dodávány zákazníkům. Každé jaro a podzim vydává společnost IFS novou verzi systému s novými funkcionalitami a jejich nasazení do prostředí zákazníka zjednodušuje řada nástrojů, které společnost IFS uvádí na trh pod společným obchodním názvem Lifecycle Application Experience. Díky tomu budou následné aktualizace podnikového informačního systému rychlejší a jednodušší.

Od loňského roku obsahuje IFS Cloud kromě jiného podporu pro dosažení ESG cílů, čímž IFS dokazuje pozici lídra na globálním trhu. Díky společnosti InfoConsulting mají také společnosti na Slovensku a v České republice příležitost využít nejmodernější technologie pro efektivní řízení svých procesů a dostát měnícím se požadavkům trhu, podobně jako nyní slovenský výrobce potravin ALFA BIO.