Hlavní navigace

Sloane Park uzavírá rok 2006 s nárůstem

22. 12. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Český kabelový operátor Sloane Park uzavírá rok 2006. Podle prvních odhadů překročí letošní obrat společnosti ten loňský o více než 35 %. Hlavní změnou je počet aktivních bodů předání služby (POP) z čísla 73 v roce 2005 na letošních 103.

Český kabelový operátor Sloane Park uzavírá rok 2006. Podle prvních odhadů překročí letošní obrat společnosti ten loňský o více než 35 %. Hlavní změnou je počet aktivních bodů předání služby (POP) z čísla 73 v roce 2005 na letošních 103.

Firma tedy zprovoznila dalších 30 POPů. Díky tomu lze hovořit nejen o 100% přítomnosti v českých a moravských krajských městech, ale již o celoplošném republikovém pokrytí. Sloane Park na své páteři meziročně zvýšil datové toky o 100% do zahraničí a dosáhl tak téměř 1Gbps. Do českého internetu se datový tok zvýšil 5x a dosahuje nyní více než 1Gbps. Tím se zařadil mezi největší české internetové operátory a mezi čistě velkoobchodními společnostmi obsadil první příčku.

„Naše síť je v tuto chvíli opravdu národní telekomunikační páteří. Podle odhadů obsluhujeme prostřednictvím našich partnerů více než 350.000 uživatelů internetu po české republice formou dodávky internetové konektivity,“ říká Martin Hruška, předseda představenstva společnosti Sloane Park. „ Poptávka našich zákazníků po nových službách nás motivuje k rozšiřování portfolia, které dnes mimo konektivity do internetu zahrnuje i telefonování (VoIP), přenos televizního vysílání (IPTV) či videa (VoD). Naší velkou výzvou do budoucna je zahušťování aktivních POPů sítě a pak hledání nových optických tras do nepokrytých oblastí.. Naše orientace v dalších letech bude nejen na páteřní dálkové trasy, ale chceme se podílet na budování optických vedení po městech s vyvedením až do domů. Tam vidíme budoucnost našeho růstu,“ dodává Martin Hruška.

Páteřní síť Sloane Park, je dnes největší sítí, zaměřenou výhradně na podporu obchodu partnerů. Její hlavní předností je vysoká bezpečnost optických tras díky zakruhování. Také použití technologií a produktů je pestré. Nabízíme služby jak na páteřní CISCO Ethernet síti, tak na SDH či DWDM,“ doplňuje Lubomír Otec, technický ředitel Sloane Park,“ Právě fakt, že jsme schopni nabídnout řešení na více technologických platformác,h je často pro naše klienty rozhodujícím faktem při výběru dodavatele páteří.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku