Hlavní navigace

Skupina SaT AG loni utržila 13,4 miliardy korun

14. 2. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Nadnárodní technologický koncern S&T AG, který plně vlastní tuzemského systémového integrátora S&T CZ, dosáhl v posledním čtvrtletí loňského roku historicky nejlepších tržeb ve výši 4,4 miliardy korun (172 milionů eur).

Tržby v posledním čtvrtletí vzrostly o 21 procent a zisk před zúročením a zdaněním (EBIT) o 53 procent. Loňské tržby celé skupiny S&T AG dosáhly 13,4 miliardy korun (524 milionů eur), což představuje nárůst o 14 procent.

Téměř polovina loňských tržeb (45 %) celé skupiny S&T AG plynula z konzultací a služeb v oblasti informačních technologií. Stejný trend potvrdila i tuzemská pobočka S&T CZ: "Motorem loňského růstu byly zejména analýzy firemních dat (Business Intelligence) a dále podnikové informační systémy a infrastruktura IT. V oblasti IT služeb jsme rovněž v Česku zaznamenali dvojciferný růst," řekl generální ředitel S&T CZ Jiří Košťál. Nejvíce do informačních technologií investovaly společnosti z finančního sektoru a průmyslu, zejména automobilového.

Mezi nejvýznamnější tuzemské zakázky, které společnost S&T CZ realizovala, patří projekty Business Intelligence pro Českou spořitelnu a Českou poštu a implementace systému SAP ve společnostech nkt cables, Cemex, BASF a Mobilkom. Další významné zakázky představují dodávky informační infrastruktury a služeb pro společnosti Škoda Auto, OBI a Komerční banka a řadu dalších.

"Slibným budoucím tahounem růstu bude i nadále oblast konzultací a služeb v oblasti podnikových systémů a business inteligence. Významný potenciál vidíme i v oblasti technické infrastruktury a zejména její správy," uzavřel Jiří Košťál, generální ředitel S&T CZ.

S&T CZ v Česku zaměstnává 300 pracovníků a má pobočky v osmi městech po celé republice. Společnost S&T CZ je rovněž stoprocentním vlastníkem dceřiné servisní organizace GCC Services.