Hlavní navigace

Šéfka HPE Meg Whitmanová v únoru rezignuje

24. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: By Max Morse (Meg Whitman speaks at the Tech Museum in San Jose) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Společnost Hewlett Packard Enterprise oznámila, že její výkonná ředitelka Meg Whitmanová počátkem roku 2018 rezignuje na svou funkci.

O Whitmanové se v létě spekulovalo, že kandidovala na uprázdněnou židli šéfa Uberu. Společnost HPE tuto fámu obratem popřela a uvedla, že Whitmanová ve své funkci zůstane až do chvíle, kdy bude její práce hotová.

O měsíc později jmenoval Uber svým CEO bývalého šéfa Expedie Daru Khosrowshahiho.

Whitmanová by HPE měla opustit 1. února 2018 a bude nahrazena současným prezidentem HPE Antoniem Nerim. Podle společnosti však zůstane její členkou představenstva.

V HP začala pracovat v září 2011 poté, co se díky ní eBay rozrostl z firmičky se 40 zaměstnanci a 4 miliony dolarů tržeb ročně na obrovského e-commerce hráče s více než 15 tisíci členy týmu a 8miliardovými tržbami. V roce 2010 kandidovala na guvernérku Kalifornie, ale prohrála s Jerry Brownem 54 ku 41 procentům.

Whitmanové se dařilo i ve společnosti HP, kterou provedla zrádnými vodami ve chvíli, kdy počítačový byznys procházel krizí kvůli explozi smartphonů a tabletů. Nakonec se rozhodla, že firmu rozdělí na dvě samostatné entity, z nichž jedna se zaměřuje na spotřebitelská PC a druhá na výpočetní techniku pro podniky a síťové záležitosti.

Ve svém prohlášení Whitmanová uvedla, že je správný čas na to, aby Neri a nová generace lídrů převzali otěže HPE. Dodala, že si je jistá tím, že budou pokračovat v budování skvělé společnosti, které se bude dařit i v budoucnosti.

Neri se k HPE přidal v roce 1995 jako technik zákaznické pomoci v call centru a v průběhu let se vypracoval až na současnou pozici. V roce 2011 převzal byznys technologických služeb a letos v červnu byl jmenován prezidentem HPE.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku