Hlavní navigace

S and T posiluje v podnikových řešeních

23. 1. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost, která se zaměřuje na poskytování IT služeb v zemích střední a východní Evropy, oznámila převzetí akcií IMG Holding. Jde o zatím největší akvizice v historii firmy.

Akvizice má firmě umožnit rozšířit působnost v oblasti podnikových řešení, obohatit portfolio služeb na bázi SAP a rozšířit geografický dosah. Roční obrat IMG činil 81,6 milionu eur a obě strany se dohodly, že podrobnosti celé transakce nebudou zveřejňovat.

S&T k financování transakce nepoužije navýšení kapitálu. Transakce podléhá schválení antimonopolním úřadem.

Z akvizice společnosti IMG mají těžit i zákazníci tuzemské pobočky S&T CZ: „Bude to znamenat příliv významného know-how zejména v oblasti IT řešení na bázi SAP, kde patří IMG mezi celosvětové konzultační lídry. To je důležitá konkurenční výhoda zejména u zakázek pro nadnárodní společnosti, které přesahují hranice mnoha států,“ řekl generální ředitel S&T CZ Jiří Košťál.

IMG sídlí v Sankt Gallenu (Švýcarsko) a v současnosti má 653 zaměstnanců ve 27 pobočkách ve střední a východní Evropě, v Asii a ve Spojených státech. Ve fiskálním roce 2006 dosáhla společnost příjmů v celkové výši 81,6 milionu eur (2,3 miliardy korun). Firma navrhuje a realizuje podniková řešení, která se zaměřují především na prodej, služby zákazníkům a dodavatelský řetězec ve strojírenství, v maloobchodu, ve zpracovatelském průmyslu a ve finančních službách.

IMG a S&T mají nyní dohromady více než tři tisíce klientů, včetně firem jako Bosch Rexroth, Andritz, Voest Alpine a Erste Bank.


Související článek S&T zdvojnásobila svůj obrat najdete zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku