Hlavní navigace

Pronájem výpočetního výkonu Network.com je dostupný i v ČR

17. 5. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Sun rozšířil službu Network.com do 24 zemí včetně České republiky. Zároveň přidal do infrastruktury Sun Grid Compute Utility nové funkce, umožňující integrovat službu s podnikovým datovým centrem.

Službu Network.com nyní pro implementace svých aplikací může využít velké množství nových vývojářů, kteří se specializují na vývoj výpočetně náročných aplikací,“ uvedl Aisling MacRunnels, viceprezident pro marketing softwaru v Sun Microsystems.

Mezi nově oznámené funkce patří Network.com Internet Access, která umožňuje aplikacím spuštěným v rámci služby Network.com bezpečně po internetu přistupovat k externím datům a službám. Otevírá se tak možnost nabízet v rámci služby Network.com nové produkty pracující s daty a službami z různých zdrojů. Vývojáři díky tomu mohou přicházet s mnoha způsoby, jak využívat online služby a databáze.

Nové funkceNetwork.com už ve svých aplikacích začali využívat zákazníci v řadě odvětví – od přírodních věd přes školství až po výrobu. Zákazníci platí 1 dolar za CPU na hodinu. Uživatelé, kteří si nyní založí účet služby Network.com, získají 200 hodin CPU zdarma.

Sun zároveň oznámil zahájení omezeného beta programu pro vývojáře, kteří mají zájem vyzkoušet nová rozhraní služby Network.com pro řízení úloh (Job Management Application Programming Interfaces). Tato API poskytují přístup k nejčastěji používaným úkolům, jako jsou přenosy dat, aplikací a výsledků do infrastruktury Sun Grid Compute Utility a z ní. Umožňují integrovat službu Network.com s podnikovým datovým centrem a s jejich pomocí lze například automaticky převádět zpracování úloh v okamžicích špičky, kdy požadavky překročí kapacitu dostupnou v podnikovém datacentru.

Dostupnost programovacích rozhraní je důležitým krokem, neboť tato rozhraní umožňují vývojářům provádět testy v produkčním rozsahu přímo z vývojových systémů,“ řekl Mark Herring, ředitel marketingu služby Network.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku