Hlavní navigace

OpenStage pro VoIP

19. 12. 2006
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Siemens představil novou řadu moderních IP telefonů OpenStage. Řada, která obsahuje čtyři různé modely od základního až po pokročilý, nabízí nový design, kombinující snadné ovládání s funkcemi osobního počítače.

Siemens představil novou řadu moderních IP telefonů OpenStage. Řada, která obsahuje čtyři různé modely od základního až po pokročilý, nabízí nový design, kombinující snadné ovládání s funkcemi osobního počítače.

IP telefony OpenStage navíc díky protokolu SIP (Session Initiation Protocol) umožňují integraci pevné, bezdrátové a IP komunikace, stejně jako využití nových funkcí při klasických a konferenčních hovorech, jako je rychlá aktivace konferenčního hovoru (push to conference), správa hovorů, směrování hovorů na základě informací o momentální dostupnosti uživatele (presence-based calling) a další. Telefony OpenStage zároveň podporují kompatibilní aplikace třetích stran prostřednictvím standardů, jako je Java, HTML, WML a XML a mohou se tak stát základním rozhraním pro denně používané firemní aplikace.

Řada IP telefonů OpenStage obsahuje navigační prvek, tzv. TouchGuide, který umožňuje snadný přístup k nabídkám uživatelského rozhraní. Pomocí TouchSlideru lze ovládat hlasitý odposlech, stejně jako regulovat hlasitost vyzvánění a hlasitost ve sluchátku. Předem nastavitelný a programovatelný navigační prvek nabízí snadný přístup k často používaným aplikacím a funkcím, jako je telefonní seznam, hlasová schránka, konference či zkrácená volba. IP telefony OpenStage umožňují vytáčení čísel jak pomocí hlasových povelů, tak prostřednictvím klasické klávesnice.

„Koncoví uživatelé ve firmách se potýkají se stále rozmanitějším porfoliem komunikačních možností, zařízení, rozhraní a módů. Proto bezpochyby uvítají snahu zefektivnit a integrovat všechny tyto možnosti a zároveň naplno využít nejnovějších navigačních technologií,“ řekl Jerry Caron, viceprezident společnosti Current Analysis.

IP telefon OpenStage obsahuje vestavěnou technologii Bluetooth, díky níž lze hovořit handsfree. Funkce V.Card exchange umožňuje přenášet vizitky mezi stolním telefonem a kompatibilními mobily. USB port dokáže nejen zálohovat data, jako jsou osobní kontakty, ale také připojit k síti WLAN pomocí hardwarového klíče (dongle). Díky provozu v datové síti lze snadno přistupovat k firemnímu telefonnímu seznamu prostřednictvím LDAP klienta nebo vyhledávat nové kontakty ve veřejném telefonním seznamu pomocí XML.

„OpenStage je spojovacím článkem mezi mobilní sítí, internetem a pevnou linkou na pracovním stole,“ řekl Thomas Zimmerman, provozní ředitel Siemens Enterprise Communications. „OpenStage nabízí výhody mobilní komunikace v pevném telefonním přístroji, tj. stále dostupný a snadno ovladatelný okamžitý přístup.“

Java aplikace, které běží na PC, mobilním telefonu nebo kapesním počítači, lze nyní přenést i na telefon OpenStage. Pomocí HTML lze tyto telefony používat jako rozhraní k hostovaným aplikacím, jako jsou časové výkazy, kalendáře či veřejné telefonní seznamy. Díky podpoře WML jsou IP telefony OpenStage kompatibilní s aplikacemi vyvinutými pro mobilní telefony, jako je přístup k dopravnímu zpravodajství. Podpora XML pak umožňuje uzpůsobení OpenStage pro libovolný počet uživatelů, jako např. rozhraní pro tvorbu kontrolních systémů, odpovědi na příchozí hovory či tvorbu aplikací upozorňující uživatele na předem specifikovaný stav.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku