Hlavní navigace

Nový generální ředitel LogicaCMG

29. 11. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

LogicaCMG jmenovala Andyho Greena generálním ředitelem. Na místo dosavadního generálního ředitele Jima McKenny nastoupí od 1. ledna 2008.

Andy Green (52) přichází do firmy ze skupiny BT (British Telecommunications plc), kde od roku 2001 působil jako člen představenstva a kde v současnosti pracuje na pozici výkonného ředitele pro strategii a provozní záležitosti. Andy Green přináší do společnosti LogicaCMG mnoho zkušeností s vedením a rozvojem firmy, která působí v oblasti IT a business services na světové úrovni.

Od začátku kariéry v BT v roce 1986 byl pověřen vedením obchodu a marketingu, provozními záležitostmi a strategií. Vedle rozvoje internetových služeb plnil důležitou úlohu při zakládání poboček BT mimo území Velké Británie. Od roku 2001 do letošního dubna působil jako výkonný ředitel pro globální služby British Telecommunications a v tomto období osobně řídil úspěšnou transformaci divize v podobě organických změn a řady strategických kroků. Za dobu jeho působení na pozici výkonného ředitele se mu podařilo zdvojnásobit tržby na úroveň přibližně 6,6 miliard eur a pod jeho taktovkou se výrazně zlepšila ziskovost.

Andy Green zastává funkci čestného předsedy představenstva společnosti Navteq Inc. a je členem představenstva firmy e-skills UK. Dále je aktivní v organizaci CBI (člen představenstva) a v ústavu Chartered Management Institute (jako společník) a také podporuje charitativní organizace Shelter (člen odvolací komise) a Abesu (člen správní rady). Kariéru zahájil ve společnosti Shell a poté pracoval pro Deloitte Haskins & Sells, kde zajišťoval podporu pro zákazníky v sektoru komunikací, výroby a bankovnictví.

Autor článku