Hlavní navigace

Novell optimalizuje systém SUSE Linux Enterprise Performance pro VMware

1. 7. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Novell oznámil, že spolupracuje se společností VMware na zlepšování výkonu Linuxu v prostředích VMware a zabudoval podporu rozhraní VMware Virtual Machine Interface (VMI) do jádra systému SUSE Linux Enterprise.

Novell oznámil, že spolupracuje se společností VMware na zlepšování výkonu Linuxu v prostředích VMware a zabudoval podporu rozhraní VMware Virtual Machine Interface (VMI) do jádra systému SUSE Linux Enterprise.

Na optimalizaci systému SUSE Linux Enterprise pro platformu VMware obě společnosti spolupracovaly a potvrdily tak své odhodlání zajistit otevřenou interoperabilitu a optimalizaci pro virtualizovaná prostředí.

„Zákazníci chtějí mít možnost libovolně zaměňovat serverové operační systémy a pracovní úlohy, které pod nimi běží, na fyzických i virtuálních serverech,“ řekl Al Gillen, ředitel výzkumu systémového softwaru ve společnosti IDC. „Cílem jakéhokoli hypervisoru je poskytnout flexibilitu virtualizace spolu s výkonem fyzického nasazení. Naše společné úsilí přímo řeší tyto požadavky pro zákazníky systému SUSE Linux Enterprise.“

Tato rozšíření byla původně oznámena na konferenci VMworld v září 2007, potom devět měsíců probíhal vývoj a v květnu 2008 byl vytvořený kód vydán v rámci aktualizace SUSE Linux Enterprise 10 SP2.

V rámci této spolupráce Novell upravil jádro systému SUSE Linux Enterprise, aby podporovalo rozhraní VMware Virtual Machine Interface (VMI), které zprostředkovává komunikaci mezi hostovaným operačním systémem a hypervisorem a zjednodušuje virtualizaci. Přímá podpora rozhraní VMI v systému SUSE Linux Enterprise Server zvyšuje jeho účinnost jako virtualizovaného operačního systému v rámci infrastruktury, jež také podporuje rozhraní VMI, a nabízí lepší interoperabilitu, neboť úplně stejné jádro lze provozovat i na fyzických počítačích. To zjednodušuje virtualizaci a zvyšuje použitelnost systému SUSE Linux Enterprise Server pod hypervisory, které vyhovující specifikaci VMI.

„Spolupráce s Novellem na zdokonalování systému SUSE Linux Enterprise pro použití v rámci infrastruktury VMware nás těší,“ řekl Parag Patel, viceprezident společnosti VMware pro aliance. „Pro zákazníky, kteří virtualizují své linuxové systémy, je výkon důležitým atributem. Díky spolupráci s Novellem jsme schopni zákazníkům systému SUSE Linux Enterprise 10 SP2 nabídnout výhody virtualizace, jako nižší náklady, vyšší provozní efektivitu a vyšší výkon.“

Roger Levy, senior viceprezident a ředitel divize Open Platform Solutions společnosti Novell, řekl: „Naše intenzivní spolupráce se společností VMware je pro zákazníky zárukou optimálního výkonu systému SUSE Linux Enterprise Server ve fyzických i virtuálních prostředích. Je to důležitý krok vpřed v dlouhodobé snaze Novellu poskytovat nejlépe vyvinutou a maximálně interoperabilní platformu pro kritické aplikace na pracovních stanicích i v datovém centru.“

Další informace o možnostech virtualizace Linuxu s technologiemi Novell a systém SUSE Linux Enterprise 10 s podporou rozhraní VMI najdete na webu www.novell.com/linux.

Autor článku