Hlavní navigace

Nové úsporné přepínače D-Link

12. 1. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

D-Link je prvním výrobcem síťového vybavení, který přichází na trh s řadou energeticky úsporných přepínačů „Green Ethernet“ pro domácnosti a malé firmy.

Společnost D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro podniky i domácnosti, dosáhla významného prvenství, když představila svoji novou řadu energeticky úsporných stolních přepínačů Green Ethernet. Přepínače určené pro uživatele v domácnosti a malé firmy mohou přinést významnou úsporu až 44 % energie ve srovnání s typickou spotřebou gigabitového přepínače s pěti porty. Toto řešení pomáhá snižovat provozní náklady a optimalizovat energetickou účinnost.

Nižší spotřeba energie nejde na úkor provozního výkonu nebo funkčnosti. Přepínače vycházejí vstříc současnému trendu zlepšování energetické účinnosti, který se projevuje rychle rostoucí poptávkou po ekologických produktech v celé Evropě. Uvedením řešení Green Ethernet prohlubuje společnost D-Link svoji strategii založenou na vývoji řešení, která jí získávají náskok před konkurenčními nabídkami a splňují požadavky trhu na výkon a funkčnost.

Přepínače D-Link řady Green Ethernet zjišťují, zda nejsou vypnuty k nim připojené počítače. Na základě toho dokážou nastavit příslušný port do pohotovostního režimu, čímž se na přepínači ušetří až 44 % celkové spotřeby energie. Průzkum společnosti D-Link ukázal, že zatímco většina stolním přepínačů používá maximální výkon, jaký je potřebný pro přenos dat kabelem délky až 100 metrů, průměrná domácnost používá síťové kabely dlouhé jen 5-10 metrů. Řešení D-Link Green Ethernet má proto unikátní funkci, která umí zjistit délku kabelů a podle ní nastavit potřebný výkon pro přenos dat.

"Řešení D-Link Green Ethernet jsou důležitá pro životní prostředí i pro naše zákazníky," řekl Osbert Ong, produktový manažer D-Link Europe: "D-Link si uvědomuje významný tlak trhu na energeticky úsporné síťové produkty a stojí v čele iniciativy, které mění myšlenku "zeleného" Ethernetu v realitu dostupnou domácnostem a malým a středním firmám. Také větší podniky musí zvažovat svoji odpovědnost vůči stavu životního prostředí. Využití řešení D-Link Green Ethernet jim umožní snížit jejich podíl na celkové produkci emisí oxidu uhličitého a získat v tomto směru technologický a ekologický náskok."

První fáze produktů D-Link řady Green Ethernet bude zahrnovat DGS-1005D/1008D, DGS-1016D a DGS-1024D. V roce 2008 plánuje D-Link integrovat funkce Green Ethernet do řiditelných přepínačů, zejména řady xStack.

Autor článku