Hlavní navigace

Nové letní číslo CIO Business World 4/24 je v prodeji. Co v něm najdete?

28. 8. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Hlavními tématy jsou digitální ekonomika, podnikové strategie, umělá inteligence, datová centra a i trochu kariérních rad.

Analytická společnost Gartner očekává, že už příští rok se uskuteční 80 % všech prodejních interakcí mezi dodavateli a kupujícími v B2B po digitálních kanálech. Zvýšený počet digitálních nákupů znamená pro podniky i CIO více dat. 

Vyšší digitální aktivita a systémy pro ukládání informací více a podrobnějších údajů o chování zákazníků a vzorcích používání produktů. Jen málo prodejních organizací však zatím dokáže tato data systematicky zachycovat, organizovat, čistit a dotazovat se na ně – nebo je využívat k nasazení byť jen základního strojového učení či umělé inteligence.

Je pro vás digitalizace obchodu jasnou volbou?

To je příležitost pro aktivní CIO, kteří tak mohou svým firmám pomoci v rychlejším růstu. Organizace, které se rychle přizpůsobí těmto trendům a investují do digitalizace a automatizace, budou mít konkurenční výhodu na trhu. Je to jedna z podmnožin digitální ekonomiky, která aktuálně formuje svět.

I proto je digitální ekonomika jedno z hlavních témat letního vydání CIO BW.

Globální ekosystém vzájemně propojených digitálních technologií se rychle rozvíjí a přináší zásadní změny pro ekonomiku i společnost jako celek. Data představují hybnou sílu tohoto prostředí, vytvářejí jeho přidanou hodnotu, ale zároveň jsou nositelem rizik. Některé z těchto technologií tvoří již nedílnou součást každodenního života obyvatel vyspělých zemí, jiné ještě hranici obvyklé praxe nepřekročily. Tématu se věnujeme v článku s titulkem Hybatelé digitálního dění, pojednává o zprávě Digital Economy Outlook 2024 z dílny organizace OECD, která mapuje aktuální trendy klíčových technologií, které stojí za digitální transformací a jejími dopady. Odpovídá také na otázku, jak si vede sektor ICT. Technologických trendů současnosti identifikuje pět, jakkoli ne za každým stojí konkrétní technologie. Dívá se na ně ale optikou jejich dopadů a rozvojových příležitostí i úskalí.

Video ke kávě

Máte čas na rychlé a informativní video?

V článku To, co nevíte o svých datech, vás může zničit pojednáváme o podnicích bez řádné strategie správy dat, protože ty jsou na cestě k nevyhnutelné katastrofě. Bohužel jde o značné procento soudě podle vnímání důležitosti této problematiky. Varování pro IT manažery: při vaší pravděpodobné současné trajektorii je vaše firma Titanikem a její data ledovcem. Aby se zabránilo nevyhnutelnému, musíte se vážně zabývat správou dat.

Ochrana transformace před erozí hodnoty je titulek článku, který konstatuje, že výhody transformace IT nelze popřít, ale kvůli různým rizikům může docházet ke zpožděním nebo snížení užitku a odpovídá na otázku Jak zabezpečit celkový přínos a dodržet časový harmonogram?

Jen během několika posledních let vznikla celá řada technologií, které zásadně mění způsob, jak problémy řešíme – i jak o nich uvažujeme. Jaké z těchto „disruptivních“ technologií se vyplatí sledovat? Jejich přehled přinášíme v článku Technologie, které mění svět.

CS24

Samozřejmě, je toho v magazínu, který si můžete zakoupit zde, mnohem víc. Přesvědčte se sami. A když už se do něj začtete, věnujte i pozornost soutěži Případová studie roku, která představuje letošní přihlášené případovky.

Inspirativní čtení!

 

CIO Business World si můžete objednat i jako klasický časopis (v tištěné i v digitální podobně) Věnujeme se nejnovějším technologiím a efektivnímu řízení podnikové informatiky. Přinášíme nové ekonomické trendy a analýzy a zejména praktické informace z oblasti podnikového IT se zaměřením na obchodní a podnikatelské přínosy informačních technologií. Nabízíme možná řešení problémů spojených s podnikovým IT v období omezených rozpočtů. Naší cílovou skupinou je vyšší management ze všech odvětví ekonomiky.