Hlavní navigace

Nová verze CA Identity Manager

1. 7. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnost CA představuje nejnovější verzi produktu CA Identity Manager 12, který je určen pro správu identit v průběhu celého životního cyklu, od jejich vytvoření přes úpravy až po odstranění, a to v rámci centralizovaných, distribuovaných i webových systémů.

Společnost CA představuje nejnovější verzi produktu CA Identity Manager 12, který je určen pro správu identit v průběhu celého životního cyklu, od jejich vytvoření přes úpravy až po odstranění, a to v rámci centralizovaných, distribuovaných i webových systémů.

Poskytuje také nové možnosti snižování složitosti a nákladů souvisejících s nasazením správy identit a usnadňuje zajištění shody s legislativními a podnikovými předpisy.

Ve zprávě vydané v únoru 2008 pod názvem Identity Management Market Forecast: 2007 to 2014* analytici společnosti Forrester odhadují, že objem trhu se správou identit a přístupu vzroste do roku 2014 až na úroveň 12,3 miliardy dolarů. Celých 64 procent bude tvořit provisioning.

Technologie IAM, jejichž rozvoj podněcují potřeby podniků a iniciativy z oblasti zabezpečení, shody s předpisy, produktivity uživatelů a snižování nákladů, získávají uznání u zákazníků pro hodnoty, které přinášejí oddělením IT a organizacím zaměřeným na zabezpečení, jejichž úkolem je uspokojit tyto požadavky.

Produkt CA Identity Manager nabízí několik důležitých vylepšení a funkcí:

  • Zjednodušená architektura, instalace a správa: CA Identity Manager r12 nadále poskytuje vynikající škálovatelnost a přináší unifikovanou infrastrukturu, která umožňuje významně zjednodušit instalaci a konfiguraci, a ušetřit tak zákazníkům čas i peníze. Verze 12 rovněž podporuje diferencovanější provisioning, který umožňuje jemnější správu oprávnění a řízení automatizace, což pomáhá zdokonalit správu.
  • Rozšířená podpora pro IT prostředí: CA Identity Manager r12 zlepšuje návratnost investic díky zdokonaleným možnostem integrace a přizpůsobení. Stejně jako jeho předchozí verze nabízí předem připravené konektory pro standardní podnikové systémy jako jsou Active Directory, SAP a další. Nástroj Connector Xpress umožňuje zákazníkům tvorbu konektorů pro proprietární systémy prostřednictvím rozhraní založeného na průvodci, namísto programování. Navíc je každá funkce produktu CA Identity Manager v rámci uživatelského rozhraní zveřejněna jako webová služba, což zákazníkům umožňuje snadno vkládat funkce správy identit do rozhraní, na která si uživatelé již zvykli.
  • Rozšířené možnosti vytváření reportů: Řešení správy identit zlepšuje celkové zabezpečení organizace díky ustanovení konzistentních a auditovaných procesů provisioningu. CA Identity Manager r12 nabízí zdokonalené schopnosti tvorby sestav, které pomáhají podnikům porozumět aktuálnímu stavu své správy identit. Díky dalším předdefinovaným sestavám, otevřenému systému tvorby sestav a standardní integraci s obchodními objekty nabízí společnost CA flexibilitu, která umožňuje splnit nejrůznější požadavky na tvorbu sestav. Sestavy CA Identity Manager r12 znázorňují jak data založená na událostech (co který uživatel udělal v minulosti), tak i data založená na oprávněních (co může který uživatel udělat), a pomáhají tak zajistit shodu s předpisy.
  • Podporované standardy: CA Identity Manager r12 podporuje protokol IPv6, nejnovější verzi internetového protokolu, která rozšiřuje prostor internetových adres, a standard FIPS-140, který vymezuje vládní šifrovací standardy pro USA. Oba standardy jsou vyžadovány vládními organizacemi v USA a očekává se, že budou v následujících letech převzaty i komerční sférou.

CA Identity Manager r12 je jedním z nových produktů CA, které podporují strategii EITM (Enterprise IT Management) společnosti CA.

*) Forrester Research, „Identity Management Market Forecast: 2007 to 2014,“ Andras Cser a Jonathan Penn, přispěli Paul Stamp, Allison Herald, a Alissa Dill, 6. února 2008.

Autor článku