Hlavní navigace

Nová generace síťových produktů NETGEAR standardu Wireless-N

28. 4. 2008
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Řada nových produktů RangeMax Wireless-N využívá inovativních sad vnitřních antén ke snížení rušení rádiových frekvencí, zároveň maximalizuje síťový výkon a dosah pro podporu náročných síťových aplikací i komfortní využití domácích sítí.

Společnost NETGEAR, výrobce síťových zařízení, dnes uvádí na trh novou řadu výkonných Wireless-N produktů: dvoupásmový směrovač RangeMax Wireless-N WNDR3300, gigabitový směrovač RangeMax Wireless-N WNR3500 a dvoupásmový USB Adaptér RangeMax Wireless-N WNDA3100. Nové a vylepšené Wireless-N produkty společnosti NETGEAR poskytují nejvyšší rychlosti, největší dosahy i nejspolehlivější připojení a umožňují tak zákazníkům vychutnat si nejlepší možnou bezdrátovou síťovou konektivitu pro rostoucí počet aplikací náročných na šířku pásma, včetně online hraní her či streamování videa ve vysokém rozlišení.

Produktové novinky společnosti NETGEAR založené na návrhu specifikace IEEE 802.11n Draft 2.0 a certifikované Wi-Fi aliancí, využívají sad několika vnitřních antén založených na revoluční metamateriálové technologii. Jedinečné struktury bezdrátového signálu a vlastnosti nabízené sadami metamateriálových antén umožňují novým RangeMax Wireless-N produktům dosáhnout vynikajícího dosahu a propustnosti, což činí technologii NETGEAR RangeMax jedničkou v oblasti průmyslového výkonu s návazností na uvedení její řady Wi-Fi směrovačů a adaptérů 802.11g MIMO RangeMax.

Sada metamateriálových antén založená na patentované struktuře používá několik v těsné blízkosti umístěných antén, které směřují energii signálu na cílová bezdrátová zařízení, přičemž se vyhýbají každé vzájemné kolizi nebo překážkám rušícím signál. Jedinečné umístění antén těsně vedle sebe umožňuje společnosti NETGEAR umístit šest až osm vnitřních antén do kompaktního pouzdra a nabídnout lepší pokrytí, propustnost a stabilitu připojení ve srovnání s jinými Wireless-N produkty na trhu.

Všechny nové Wireless-N zařízení společnosti NETGEAR jsou vybaveny chráněným nastavením Wi-Fi (WPS – Wi-Fi Protected Setup) podle průmyslového standardu Wi-Fi aliance. Díky němu je připojení přístrojů do domácí sítě nejen rychlé a snadné, ale rovněž s nejvyšší úrovní zabezpečení, které zajistí pouhý stisk tlačítka „Push ‘N‘ Connect“ (stiskni a připoj). Zcela tedy odpadá nutnost pamatovat si nebo zadávat zabezpečovací hesla. Pokročilá služba Quality of Service (QoS) zajišťuje hraní her bez výpadků, streamování videa s vysokým rozlišením bez trhání a nabízí spolehlivé telefonní hovory přes internet s velmi čistým zvukem. Uživatelům, kteří si oblíbili výměnné sítě, nyní rodina nových Wireless-N produktů NETGEAR nabízí rovněž certifikaci pro BitTorrent.

„Domácí síť už není zaměřena na pouhé poskytování internetového připojení pro elektronickou poštu, chat či surfování po webu. Dnešní zákazníci chtějí od sítě kromě provozu těchto tradičních aplikací, aby umožňovala provoz neustále rostoucí řady aplikací náročných na šířku pásma, jako např. streamování HD videa, telefonování přes internet či hraní online her v reálném čase,“ uvedl Vivek Pathela, viceprezident produktového marketingu společnosti NETGEAR. „Díky nové řadě přístrojů společnosti NETGEAR si mohou zákazníci vychutnat nejvyšší rychlosti, největší dosahy, nejspolehlivější připojení a nejsnazší instalaci, stejně jako mít jistotu, že mají k dispozici spolehlivé připojení a síťové zabezpečení v celé domácnosti.“

Dvoupásmový směrovač RangeMax Wireless-N WNDR3300
Dvoupásmový směrovač NETGEAR RangeMax Wireless-N WNDR3300 nabízí nejvyšší Wi-Fi výkon pro dnešní Wireless-N notebookové a dvoupásmové adaptéry. Poskytuje souběžnou podporu starším zařízením standardu 802.11g, klientům založeným na 2,4GHz nebo 5GHz technologii Wireless-N i novým počítačům s vestavěnou podporou jedno- a dvoupásmových bezdrátových zařízení standardu 802.11n verze 2.0. Sada osmi metamateriálových antén spolu s podporou 5GHz Wireless-N technologie umožňuje dvoupásmovému směrovači WNDR3300 využít výhod až 23 nepřekrývajících se kanálů a vyhnout se tak rušení domácích spotřebičů, bezdrátových telefonů, Bluetooth zařízení i dalších Wi-Fi sítí ze sousedství, maximalizovat bezdrátový výkon i dosah a zajistit zákazníkům rychlejší stahování dat, streamování vysoce kvalitních multimédií nebo lepší online hraní.

Kvůli nejefektivnějšímu využití a sdílení dostupné šířky pásma obsahuje směrovač WNDR3300 automatickou službu QoS pro upřednostňování síťového provozu. Díky tomu umožňuje hladký provoz širokého spektra aplikací, mezi něž patří např. surfování na webu, stahování souborů, hlasové služby, video i herní aplikace. Směrovač WNDR3300 nabízí vestavěný čtyřportový 10/100Mb/s LAN přepínač pro připojení několika počítačů nebo zařízení a jednoduchou funkci „Push ‚N‘ Connect“, která používá WPS pro snadné a zabezpečené připojení klientů.

Gigabitový směrovač RangeMax Wireless-N WNR3500
Gigabitový směrovač NETGEAR RangeMax Wireless-N WNR3500 obsahuje ultrarychlý pětiportový 10/100/1000 Mb/s přepínač (1× WAN a 4× LAN porty); nabízí nejvyšší možný výkon mezi bezdrátovými i kabelovými sítěmi, sadu osmi vnitřních antén pro snížení rušení rádiových frekvencí a maximalizaci bezdrátového výkonu a dosahu. Automatická služba Quality of Service (QoS) zajišťuje spolehlivou podporu internetových, hlasových, video či herních aplikací a umožňuje uživatelům souběžně procházet webové stránky, pracovat s elektronickou poštou, streamovat video ve vysokém rozlišení, telefonovat přes internet i hrát online hry.

Směrovač WNR3500 nabízí snadnou instalaci pomocí instalačního CD NETGEAR Smart Wizard® a maximálně usnadňuje vytvoření zabezpečeného spolehlivého připojení díky tlačítku „Push ‚N‘ Connect“ pomocí chráněného nastavení Wi-Fi (WPS – Wi-Fi Protected Setup). Přístroj rovněž obsahuje dvojitý firewall pro ochranu sítě před útoky zvenčí, automaticky aktualizuje svůj firmware a lze jej dokonce nakonfigurovat jako bezdrátový opakovač a použít tak pro zvýšení dosahu.

Dvoupásmový RangeMax Wireless-N USB adaptér (WNDA3100)
Dvoupásmový RangeMax Wireless-N USB 2.0 adaptér (WNDA3100) umožňuje majitelům notebooků nebo stolních počítačů rozšířit tyto přístroje o dvoupásmovou technologii Wireless-N. Díky ní mohou využít více bezdrátových kanálů, menší rušení a lepší připojení.
Adaptér WNDA3100 je zpětně kompatibilní se staršími zařízeními standardu 802.11g a poskytuje dostatečnou šířku pásma pro stahování hudby, sdílení souborů i multimediální aplikace s vysokým rozlišením. Využívá patentovaných metamateriálových mikroantén k zajištění vyšší rychlosti a dosahu, než ostatní adaptéry 802.11n, a poskytuje spolehlivé připojení k 2,4GHz nebo 5GHz kanálům.

Všechny tři zmiňované produkty budou v nejbližších dnech k dispozici u autorizovaných prodejců a obchodních partnerů společnosti NETGEAR. Doporučené koncové ceny včetně DPH jsou následující: NETGEAR WNDR3300 – 3 290 Kč, NETGEAR WNR3500 – 4 290 Kč a NETGEAR WNDA3100 – 1 900 Kč.

Autor článku