Hlavní navigace

Nová disková pole Dell

16. 1. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost Dell uvádí na trh zařízení Dell AX4-5 - jedná se o standardní síťový storage systém (SAN), který byl navržen tak, aby uspokojil rostoucí potřeby malých a středních podniků v oblasti storage řešení.

Společnost Dell uvádí na trh zařízení Dell AX4-5 - jedná se o standardní síťový storage systém (SAN), který byl navržen tak, aby uspokojil rostoucí potřeby malých a středních podniků v oblasti storage řešení.

Podle IDC se požadavky na storage kapacity v malých a středních podnicích (včetně poboček velkých korporací) každým rokem zvyšují o více než 60%1. Ty pak čelí stále větším problémům, souvisejících s růstem objemu dat při dodržení rozpočtů a nenavyšování nákladů na informační technologie.

Dell AX4-5 je řešením pro stále se zvyšující nároky na kapacitu storage řešení. Je rozšiřitelné až na 60 disků s celkovou kapacitou 60TB. Lze ho konfigurovat pro Fibre Channel nebo iSCSI sítě a podporuje smíšené využívání disků v případě specifických požadavků zákazníka: SAS disky pro vysoký výkon a SATA disky pro vyšší kapacitu.

Dalšími charakteristikami Dell AX4-5 jsou:

Řídící jednotky Dell AX4-5 zajišťují celkovou integritu dat prostřednictvím kontroly konzistence disku (běžící nepřetržitě na pozadí), mirroringu paměti cache a a její zálohování v případě závažné poruchy. Data jsou chráněna jak v řídící jednotce, tak také na disku a během celé cesty přenosu dat.

Dell AX4-5 přichází s EMC Navisphere Express, což je intuitivní uživatelské rozhraní, které usnadňuje instalaci a provoz. Dell AX4-5 využívá mnoho osvědčených softwarových možností, které byly k dispozici pouze u pokročilejších diskových polí Dell/EMC CX3. To uživatelům s více diskovými poli EMC umožňuje jednoduchou správu a také volitelné nástroje pro replikaci a přesun dat.

Dell AX4-5 bude schopen podporovat až 64 serverů a až 60 disků umístěných v pěti skříních, čímž zajistí dostatečný prostor i pro budoucí růst objemu dat. Zjednodušená správa prostřednictvím intuitivního průvodce umožňuje uživatelům přiřadit novou kapacitu během minuty.

Disková pole Dell AX4-5 iSCSI jsou vhodná pro cenově výhodnější IP sítě, zatímco Fibre Channel konfigurace využívají naplno vysoce výkonného připojení 4Gb/s. U Dell AX4-5 lze také snadno kombinovat disky SAS zaměřené na výkon s disky SATA, které zajišťují efektivní kapacitu z hlediska vynaložených nákladů.

Autor článku