Hlavní navigace

Něco pro váš iPod či Zen

26. 1. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Creative uvádí novou řadu reproduktorových hi-fi soustav pro majitele MP3 přehrávačů Zen a iPod. Jeden systém dokonce v bezdrátové podobě...

Creative uvádí novou řadu reproduktorových hi-fi soustav pro majitele MP3 přehrávačů Zen a iPod. Jeden systém dokonce v bezdrátové podobě...

Přenosné reproduktorové systémy PlayDock Z500 (na snímku níže) a PlayDock i500 jsou určeny pro přehrávače Zen Vision a iPod. Zároveň poslouží i jako dobíjecí stojánek, což zvládají i během poslechu hudby.

Oba systémy využívají funkci Wide Stereo vylepšující podání sterea směrem k většímu prostoru. Navíc jsou vybaveny zabudovaným subwooferem s ovládáním basů, jsou magneticky odstíněny, takže je lze bez rušivých vlivů umístit i blízko televizoru nebo tradičního počítačového monitoru (CRT).

Fotografie a video uložené v přehrávačích mohou být sdíleny a prohlíženy na domácí televizi pomocí výstupního konektoru pro audio a video. Při napájení bateriemi mohou systémy hrát až 16 hodin.


Přenosný reproduktorový systém PlayDock Z500 (větší obrázek). U nás se má prodávat za 187 euro, tj. za asi 5.200 Kč.


Dalším modelem jsou přenosné dokovací hi-fi reproduktory Creative TravelSound (od 122 euro, tj. od 3.400 Kč) navržené pro uživatele přehrávačů Zen V, Zen V Plus a iPod, kterým umožňují při poslechu hudby přenášet datové a zvukové soubory a zároveň opět přehrávače nabíjet.

Čtyři celopásmové neotitanové reproduktory mají poskytovat kvalitní zvuk, Wide Stereo opět rozšiřuje zvukovou scénu a poskytuje posluchači pocit prostoru a hloubky. Oba výrobky mohou být napájeny ze sítě nebo se standardních tužkových baterií na které mají vydržet hrát až 25 hodin.


Poslední z představených novinek je Xdock Wireless - reproduktorový stojánek pro iPod přenášející hudbu prostřednictvím bezdrátových X-Fi přijímačů do kterékoli místnosti v domě či v bytě. Xdock Wireless se ale také dá připojit přímo k reproduktorovému systému s vlastním napájením nebo k domácímu kinu a přehrávat na něm video, hudbu či fotky.



Xdock Wireless pro Apple iPod si dokonce poradí i s režimem prostorového zvuku dts a byl certifikován v rámci programu Made for iPod (větší foto). Cena nebyla oznámena.

Foto: Creative

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku