Hlavní navigace

Na trh přichází nová česká on-line aplikace pro správu firemního majetku

19. 9. 2014
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: © Halfpoint - Fotolia.com
Zmatek panující v evidenci majetku českých firem nelze brát na lehkou váhu, protože společnostem působí ztráty dosahující desítek milionů korun ručně.

(Partnerský příspěvek)

Poslední průzkumy ukazují, že pouze 22 procent českých firem dokáže efektivně využít vlastní movitý majetek. Zbylé tři čtvrtiny společností neví, kde se jejich zařízení aktuálně nachází a v jakém je stavu. Zmatek panující v evidenci majetku českých firem však nelze brát na lehkou váhu, protože společnostem působí ztráty dosahující desítek milionů korun ručně. Olomoucká společnost Clean4You proto zareagovala na požadavky zákazníků a představuje způsob, jak maximálně efektivně využít majetek k podnikání. Řešením je nový IT systém SHOPFIT umožňující vytvořit a spravovat on‑line databázi firemního majetku.

Okamžitý přehled o umístění a počtu zařízení

Hlavní obrazovka SHOPFITU nabízí celkový přehled o majetku společnosti, přehledně rozdělený podle typu zařízení. Díky skvělému grafickému zpracování tak uživatel okamžitě zjistí, kolik kusů například nákupních vozíků, chladicích boxů či skladovacích regálů aktuálně vlastní. Typy a počty kategorií majetku jsou plně variabilní a záleží tak zcela na potřebách konkrétní společnosti, kolik skupin si v databázi vytvoří a jak je pojmenuje. Kromě celkového přehledu poskytuje hlavní strana také vizuálně zpracované schéma zařízení umístěných ve firemních skladech. Přesné údaje tak jednou pro vždy zamezí zbytečnému přesunu zařízení ze vzdálených skladů či nadbytečným nákupům nového vybavení, pro které ve skutečnosti neexistuje využití.

Skladovací karta nabídne „rodokmen“ zařízení

Databáze však neposkytuje pouze celkový přehled majetku, ale umožňuje vytvořit konkrétní záznam každého zařízení. Pro nákupní vozík, pokladní box či prodejním regál můžete v uživatelsky plně intuitivním rozhraní založit kartu s konkrétními údaji, jako je datum pořízení včetně záruční lhůty, aktuální stav, cena, barevné provedení a vše navíc doplnit fotografií. Následně může každý oprávněný uživatel záznam editovat a doplňovat údaji o manipulaci, fyzických přesunech i veškerých servisních úkonech. Kdykoliv budete potřebovat do své prodejny přesunout například čisticí stroj či pokladní box stačí nahlédnout do databáze a zjistit, kde se nejbližší zařízení nachází a v jakém je stavu.

SHOPFIT usnadní práci především společnostem s větším počtem zařízení, které díky funkci hromadných operací mohou jednoduše měnit údaje o desítkách či stovkách vybavení stejného typu jediným příkazem. Pokud například necháte vyčistit sto nákupních vozíků, není třeba upravovat záznam každého vozíku zvlášť, ale vše lze provést hromadně v jediném okamžiku.

Unikátní kód pro každé zařízení

Vybavení zařazené do databáze SHOPFIT získá kromě on-line karty také unikátní kód umožňující jeho okamžitou fyzickou identifikaci přímo v prodejně či skladu. SHOPFIT navíc nabízí výběr ze tří typů identifikačních nosičů, a proto záleží pouze na uživateli, zda bude jeho zařízení označeno čárovým kódem, RFID čipem nebo nejmodernějším QR kódem. Unikátní kód, který si vybavení uchová po celou dobu životnosti, odešle ihned po sejmutí údaje z „rodokmenu“ do přijímače, a uživatel tak okamžitě získá kompletní data o konkrétním zařízení.

Přehled o majetku kdekoliv na světě

Unikátnost databáze spočívá také v možnosti spravovat veškerá data on-line. Díky tomu se může uživatel přihlásit kdykoliv a kdekoliv na světě, kde se bude moci připojit na internet. Vlastní majetek tak budete mít s SHOPFITEM pod kontrolou i na zahraniční dovolené nebo pracovních cestách. Plně intuitivní uživatelské rozhraní navíc umožňuje jednoduchou orientaci a práce v databázi je tak velmi rychlá a maximálně efektivní.

SHOPFIT vyvinula a nyní uvedla na trh olomoucká společnost Clean4you, která se dlouhodobě věnuje oblasti retailu. Díky svým mnohaletým zkušenostem plynoucích ze spolupráce s předními hráči v oblasti retailu vytvořila unikátní a maximálně efektivní způsob hospodaření s majetkem, který chyběl nejen na českém, ale i na mnoha zahraničních trzích. Více informací včetně demoverze naleznete na www.shopfit.cz.

Byl pro vás článek přínosný?