Hlavní navigace

Microsoft a Cisco uvedou řešení pro správu WAN sítí

23. 4. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Společnosti Microsoft a Cisco plánují uvést na trh společné řešení pro správu WAN sítí určené pro firmy s mnoha vzdálenými pobočkami.

Společnosti Microsoft a Cisco plánují uvést na trh společné řešení pro správu WAN sítí určené pro firmy s mnoha vzdálenými pobočkami.

Bude v sobě integrovat Windows Server 2008 od Microsoftu a optimalizační nástroj pro virtualizaci z řady WAAS (Wide Area Application Services) od Cisca. Integrované řešení poskytne firmám architekturu, která napomůže konsolidaci jejich IT infrastruktury a urychlí vzdálené poskytování aplikací z centralizovaných datových center.

Integrace optimalizačního nástroje pro WAN sítě od Cisca a řešení Windows Server 2008 od Microsoftu přinese zákazníkům obou firem možnost poskytnout svým vzdáleným pobočkám přístup do centrálních datových center a aplikací, přičemž tyto pobočky budou moci zároveň využívat služeb řešení Windows Server 2008. Vše prostřednictvím společné vzdálené IT platformy. Jedním z takových zákazníků je například Monsanto, jeden z předních světových zemědělských producentů.

"Naši zaměstnanci používají řešení od společností Cisco a Microsoft jak v centrále, tak v našich pobočkách. Je zajímavé sledovat, jak dvě firmy spolupracují na tom, aby zjednodušily řízení našich poboček a umožnili nám poskytovat lepší servis vzdáleným uživatelům, stejně jako velmi rychle připojit kteroukoli pobočku k centrálnímu serveru Windows," řekl Dwight Wheeler, architekt podnikové IT infrastruktury společnosti Monsanto.

Díky kombinaci služeb Windows Server 2008 a nástrojů Cisco WAAS budou moci zákazníci obou firem zjednodušit svou infrastrukturu a snížit počet různorodých zařízení, která používají jejich vzdálené pobočky. Služby Windows Server 2008 automaticky dostupné prostřednictvím platformy Cisco WAAS budou zahrnovat Domain Name System (DNS), Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Active Directory a Print Services.

"Na jednotné architektuře a nabídce nových technologií, které zvyšují výkon a efektivnost aplikací, spolupracujeme s firmou Microsoft již od poloviny roku 2007,“ řekl Jayshree Ullal, senior viceprezident divize Data Center, Switching and Services Group společnosti Cisco.

"Rozšíření naší spolupráce se společností Cisco do oblasti integrovaných řešení pro firemní pobočky je zajímavou příležitostí jak pro naše zákazníky, tak i pro nás samotné. Pomůžeme firmám zvýšit jejich výkonnost a dostupnost jejich služeb tím, že i jejich vzdáleným pobočkám nabídneme služby produktu Windows Server 2008 integrované s řešením WAAS od Cisca,“ řekl Bob Muglia, senior viceprezident divize Server and Tools Business společnosti Microsoft.

Nové společné řešení společností Microsoft a Cisco bude k dispozici již během letošního roku. Obě společnosti se dohodly na tom, že jej budou společně testovat a rovněž pro něj budou poskytovat jednotnou podporu, která bude zahrnovat i společnou kampaň pro autorizované prodejce a zákazníky. Její součástí budou případové studie a různé marketingové programy.

Autor článku