Hlavní navigace

Jak na správu obsahu s Gartnery a s CAP Gemini Ernst and Young

6. 5. 2003
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Koncem dubna uspořádala seminář věnovaný problematice Enterprise Content Managementu ...

Koncem dubna uspořádala v pražském Kongresovém centru na Pankráci seminář věnovaný problematice Enterprise Content Managementu (ECM) — správě podnikového obsahu brněnská společnost Efcon. V úvodním vystoupení shrnul zástupce společnosti Gartner Czech situaci v oblasti správy dokumentů a správy obsahu a předpokládané trendy vývoje a konsolidace trhu v blízké budoucnosti. Kromě specialistů společnosti Efcon reprezentovala poradenské a konzultační firmy také společnost CAP Gemini Ernst&Young.
S asi největším zájmem se setkala vystoupení stávajících uživatelů řešení ECM — zástupců společností Česká spořitelna, Léčiva a Stock Plzeň. Pozadu nezůstali ani dodavatelé aplikačních platforem, které na semináři zastupovaly společnosti BEA Systems, Documentum a Dicom. Kromě archivace, správy dokumentů a správy webového obsahu se s velkým ohlasem setkala také problematika integrace aplikací, především ve vazbě na nejrozšířenější podnikové platformy, jako je podnikový informační systém SAP nebo podnikové portály.
Účastníků semináře, který pravděpodobně jako první zmapoval situaci a trendy řešení pro správu obsahu, se sešlo více než 100 z ČR i SR.

Autor článku